Nå skal Silje Stang holde på med det hun liker best: Rockemusikk.

Silje Stang skal rocke videre på DAB - radioveteranen melder overgang til P6 Rock

P4-kanalene forbereder seg på FM-slukking - og fortsetter å ruste opp DAB-kanalene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I fjor flyttet P4 det populære programmet «Misjonen» med Atle Antonsen og Johan Golden over på DAB - og nå følger en annen kjent profil etter: Frokostvert Silje Stang tar nå overgang til DAB-kanalen P6 Rock, melder P4-kanalene mandag morgen. 

Stang har vært i P4 siden starten i 1993, med noen avbrekk for TV-jobbing. Og etter tre år på kanalens radiofrokost blir det nå altså en enda mer rocka programlederjobb: 

- Da jeg begynte med radio i 1991 var det i Radio Tango – rockekanal nr. 1 i Oslo - og siden har det alltid vært denne musikken som har ligger mitt hjerte nærmest, sier hun.

Da P4 for 11 år siden startet den da nettbaserte rockekanalen Bandit, var det den gang Silje Stang som fikk forme kanalen.

- Jeg gikk gravid med datteren min på den tiden, så hun ble bokstavelig talt fostret opp på Pearl Jam, Nirvana og Iggy Pop, sier hun videre. 

Nå ser hun fram til å sove litt lengre enn 05.00 om morgenen - og til å få «spille favorittmusikken på fullt volum hver eneste dag på jobb». 

Stang vil lede formiddagssendingene på P6 Rock - hver dag mellom 10 og 14. 

Slukker videre

P4s programredaktør Anders Opsahl er glad for å få Silje Stang over på P6 Rock, særlig i en tid hvor radiobransjen går inn i en avsluttende fase av slukkingen av FM-nettet for de riksdekkende kanalene. 

- Slukkingen av det riksdekkende FM-nettet går nå over i sin avsluttende fase, og i disse dager slukker vi FM-sendingene i store folkerike områdene på Vestlandet, sier Opsahl.

– Da er det ekstra viktig at vi ruster opp DAB-kanalene våre ytterligere, og det gjør vi nå til gangs ved å plassere en av våre aller mest profilerte programledere på en ren DAB-kanal, fortsetter han. 

I løpet av høsten vil hele landet miste sine riksdekkende radiokanaler på FM: 

  • 15. september slukker P4 sine FM-sendinger i Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. 
  • 20. september starter den riksdekkende FM-slukkingen i de folkerike områdene på Østlandet - Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold. 
  • 13. desember slukkes FM-nettet i Troms og Finnmark
  • Lokalradiokanalene kan fortsatt sende noen år til på FM.
Powered by Labrador CMS