Tor Arne Brekne mottar prisen fra Hege Fagerheim og Dag Idar Tryggestad i NJ-ledelsen.
Årets klubbleder ble delt ut til OAs klubbleder på Styrkeløftet i Oslo av NJ.

Tor Arne Brekne er årets klubbleder

Oppland Arbeiderblad-klubblederen ble hedret under NJs konferanse for tillitsvalgte. 

Publisert Sist oppdatert

Årets klubbleder ble delt ut til Tor Arne Brekne i Oppland Arbeiderblad under Norsk Journalistlags store konferanse for tillitsvalgte, NJ Styrkeløft, i Oslo.

Journalisten omtalte saken først. 

NJ-nestleder og prisutdeler Hege Fagerheim beskrev Brekne som en diplomatisk, sindig og reflektert tillitsmann, som bruker innestemme og tenker seg godt om før han snakker, skriver Journalisten. 

– Stor heder

– Det er en stor heder å bli en del av den gruppen klubbledere som har fått denne utmerkelsen, og jeg håper mine erfaringer kan være til inspirasjon for de flere hundre klubbledere rundt om i landet som hver dag jobber for å ivareta sine medlemmer og deres arbeidsmiljø, sier Brekne til Medier24.

– Det er dessuten mange som har bidratt til at jeg kunne gjøre den jobben som førte til at jeg ble utpekt denne gangen. Jeg har en redaksjonsklubb med godt samhold og et dyktig og tydelig klubbstyre i ryggen, og har hatt god støtte fra flere andre i NJ-systemet.

Han legger til: 

– Jobben med å sikre et godt arbeidsmiljø er imidlertid ikke over selv om jeg nå har fått denne utmerkelsen, og jeg vil sammen med klubben fortsette dette arbeidet fremover. 

Juryen skriver i begrunnelsen

«Rolla som tillitsvald byr på mykje. Du skal vere den gode, tryggje kollegaen. Den som ikkje byr opp til konflikt, men som viser veg til gode løysingar. Stundom må du likevel gjere det ubehagelege og seie i frå. Det ligg til rolla og det kan vere krevjande særleg på mindre arbeidsplassar.»

«Krev stort mot»

Juryen trekker frem at klubblederen varslet styret i Oppland Arbeiderblad om egen sjefredaktør. 

Medier24 har tidligere omtalt varslingssaken.

«I slike situasjonar er det avgjørande at medlemsdemokratiet i klubben fungerer, og at medlemmene samlar seg om den tillitsvalde. Det vart tilfelle også her, fordi vår mann veit å forankre. Å vere den som må tale klubben si sak i ein så openlys konfrontasjon, er sjølvsagt ei stor påkjenning og krev stort mot», skriver juryen, og fortsetter:

«Årets klubbleiar har vist integritet, samstundes framstår han som alt anna enn ein krigshisser. Tvert imot er han ein diplomatisk, sindeg og reflektert tillitsmann, som brukar innestemme og tenkjer seg godt om før han snakkar. Det er nettopp denne kombinasjonen av eigenskapar som har gjort han i stand til å stå støtt som klubbleiar i ein vanskeleg situasjon. Det er slike som han som gjer det trygt å vere NJ-organisert, og som bidreg til at medlemane ikkje berre oppnår goder, men også levlege arbeidsforhold.» 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS