Pernille Børset i MBL og Dag Idar Tryggestad i NJ

Enighet i årets lønnsoppgjør

NJ og MBL ble i natt enige i årets forhandlinger. Resultatet ble mer penger til de lavtlønnede og økonomisk skjerming av fritid. 

Publisert Sist oppdatert

Natt til fredag ble NJ og MBL enig i årets lønnsoppgjør. 

- Forhandlingene har vært krevende, men vi er glade for å ha kommet frem til en løsning, sier forhandlingsleder Pernille Børset i Mediebedriftenes Landsforening.

Løsningen innebærer at det gis et generelt tillegg på kr. 18 800 og ulempesatsene er justert 7, 5 prosent.  tillegg blir 15 000 kroner overført fra personlig tillegg til minstelønnsstigen, en såkalt teknisk overføring.

Det er også et eget tillegg på 5000 kroner til de som tjener mindre enn 522 500 kroner. 

 – I dette oppgjøret har vi prioritert de som har lav lønn, de som jobber ulempe og vi har fått historisk gjennomslag for økonomisk skjerming av vår fritid, sier forhandlingsleder Dag Idar Tryggestad.

Han legger til at i oppgjøret har de også lyttet til arbeidsgiverne, som er opptatt av at det skal være penger igjen til lokale lønnsoppgjør. 

– I det sentrale oppgjøret har vi lagt et godt grunnlag for det, sier Tryggestad.

Det er også enighet om å tilføre Stupordningen nær 1,5 million ekstra i året.

– Det er positivt at vi har fått på plass en bestemmelse som regulerer lønna til lærlinger. Vi har i tillegg en enighet om at de lokale partene kan bli enige om alternative løsninger til dagens fototillegg, sier Børset. 

Partene har også blitt enig om at arbeidstaker har rett til kompensasjon, dersom vaktene blir endret på mindre en 14 dager. 

– Det skulle bare mangle siden en slik rett allerede finnes i TV2 og Nettavisen, sier Tryggestad.

Kompensasjonen tilsvarer overtidsbetaling for tiden utenfor opprinnelig arbeidsplan. Partene har blitt enige om at dette skal være en prøveordning frem til neste hovedforhandling. 

Forhandlingene startet tirsdag ettermiddag, og fristen var kl. 20.00 torsdag kveld, men partene ble enige om å fortsette på overtid. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS