Jon Hustad framføre ein foss.

Sommerpraten

Jon Hustad: – Heldigvis kom koronaen, så vi ble kvitt Greta Thunberg

– Men nå har koronaen roet seg, så da blir det vel den vanlige miksen med klima og rasisme, sier Jon Hustad i denne utgaven av Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste mann ut er Jon Hustad, spaltist i Dag og Tid.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

- Like elendig som vanlig. Masse panikk over et nokså ufarlig virus, kombinert med den vanlige mangel på tallforståing. Men heldigvis kom koronaen så vi ble kvitt Greta Thunberg. Men nå har koronaen roet seg, så da blir det vel den vanlige miksen med klima og rasisme.

– Hva er årets flause til nå?

- Alt som er skrevet om oljepakken i avisene. Om du ikke vet hva friinntekt er, ikke skriv om oljenæringen. Men jeg er veldig glad for at Vårt Land har kjøpt Morgenbladet. De fortjener hverandre.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

- Kjetil Alstadheim i Aftenposten. Han har laget et eget skattesystem for oljenæringen som bare han forstår og praktiserer. Systemet viser at Norge går med enorme underskudd på oljen og gassen.

– Hva gjør du i sommer?

- Drikker og lever i det vanlige håpet om at damene står i kø utenfor sommerhuset. Nei da! Jeg skal trene masse og spise jordbær mens jeg hører på Lillebjørn Nilsen sammen med barna i en sommereng.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

- Å holde meg så langt unna norske aviser som mulig.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

- Sexlivet mitt vil jeg ha i fred! Jeg har en litt annet syn på tabber enn andre. Men jeg ble veldig lei meg da jeg ble felt i PFU for å ha skrevet at en rådmann ble sparket på grunn av fyll. Jeg skulle selvsagt ha skrevet at han ble sparket fordi han var edru.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

- Skriv om sex og dyr. Om du kan kombinere de to, har du en vinner og får bred omtale i Dagbladet.

Powered by Labrador CMS