Se hvem som får gå på «Dagbladet-skolen» i sommer

Sommervikarene får mye ansvar, sier redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dagbladet har 24 vikarer på plass denne sommeren i alderen 22 til 63 år. 

Redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund forteller at et sommervikariat i Dagbladet byr på noen fartsfylte og lærerike uker. 

Leder for Dagbladet sin økonomisatsing Børsen, Jan Thomas Holmlund.

- Sommervikarene får mye ansvar, kanskje mer enn noen hadde trodd på forhånd, og det er utrolig artig å se hvor mye de vokser med oppgavene gjennom noen hektiske sommeruker, sier Holmlund. 

Sommervikarene går inn i den ordinere driften av avisen, og går i vanlig turnus for de avdelingene som har det.

– De får prøve seg på alt fra rask breaking-jobbing, til store intervjuer og reportasjeturer, forteller redaksjonssjefen. 

 

Har din redaksjon sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på tips@medier24.no 

Han forteller at en rekke journalister har startet sin karriere med «Dagbladet-skolen».

-Sommervikarene er gull verdt, sier han. 

Nyheter

Fra venstre: Manzar Shan, Mina Ridder-Nielsen Janssen, Hanne Sofie Økland Andresen, Tharald  Halvorsen og Anette Beckhaug jobber med nyheter denne sommeren.
 •  Mina Ridder-Nielsen Janssen (23)

Janssen har akkurat fullført en bachelor i journalistikk ved OsloMet. Kom til Dagbladet i praksis høsten 2018, og er sommervikar for andre året på rad. 

Lars Dønvold-Myhre og Knut Anders Finnset jobber denne sommeren i Dagbladets kultur-avdeling.
 • Hanne Sofie Økland Andresen (22)

Økland Andresen skal begynne på tredje året på journalistikk ved Høgskulen i Volda til høsten. Sommerjobben i Dagbladet er min første ordentlige arbeidserfaring som journalist.

 • Tharald Halvorsen (24)
Emma Eriksson, Ida Sandli Jensen, Marcus Brenden og Steffen Pettersen jobber med å dekke kjendis-stoff for Dagbladet.

Halvorsen har siden praksisperioden i januar 2019 vært tilknyttet nyhetsavdelingen i sommer- og tilkallingsvikariat ved siden av bachelorstudier i journalistikk ved Høyskolen Kristiania. Han har tidligere arbeidserfaring fra studentavisa Universitas og Drammens Tidende. 

 • Manzar Shan (26)

Shan studerer til å bli journalist, og har ett år igjen av bachelorgraden. Dette er første jobben i Dagbladet. Tidligere har han hatt tre dagers observasjonspraksis i TV 2.

Mathias Hagen dekker sport denne sommeren.
 • Anette Beckhaug (23)

Beckhaug har en bachelor i medievitenskap fra Universitetet i Oslo, og går masterprogrammet i journalistikk ved OsloMet. Hun har tidligere vært medlem av studentforeningen Presset, som er et nettmagasin ved UiO.

Bjørge Dahle Johansen, Jeanette Nyhammer Vik og Morken er godt i gang med vikariater i Dagbladet TV.

Kultur

 • Lars Dønvold-Myhre (25)

Dønvold-Myhre har en bachelor i journalistikk fra OsloMet med utveksling i Istanbul. Han har jobbet som nyhetsjournalist i NRK Nyheter og NRK Østlandssendingen i 2 år. Startet som kulturjournalist i Dagbladet januar 2020.

Christian Roth Christensen og Kristian Ridder-Nielsen jobber i Dagbladets foto-avdeling.
 • Knut Anders Finnset (30)

Finnset har en master i journalistikk fra UiO. Han har jobbet som hospitant innenfor kommunikasjon i UD ved Generalkonsulatet i New York. Tidligere hatt praksis i TV-Tromsø og erfaring fra Universitas 2017-2019.

  

Silje Reistad og Kaia Hauge Nustad jobber denne sommeren i Dagbladet Pluss. Maria Sirevåg Wilhelmsen (i midten) jobber i Dagbladet Magasinet. (Foto: Marielle I. Brendsrød / Privat / Privat)

Kjendis

 • Ida Sandli Jensen (26)

Jensen har en bachelorgrad i medier og kommunikasjon fra OsloMet, og en master i journalistikk fra samme skole. Hun har tidligere jobbet som researcher i NRK Dagsnytt18, samt vært å se i både Dagbladets kulturavdeling og i KK.

Andreas Økland og Morten Strand jobber i avdelingen for leder og kommentar. (Foto: Thomas Rasmus Skaug / Lars Eivind Bones / Dagbladet).
 • Emma Eriksson (27)

Eriksson har vært tilkallingsvikar på kjendisdesken siden mars 2019. Hun fullførte nylig en bachelorgrad i journalistikk ved Høyskolen Kristiania.

 • Marcus Brenden (24)

Brenden har vært tilkallingsvikar på kjendisdesken siden november 2018. Han har en bachelorgrad i journalistikk fra OsloMet.

 • Steffen Pettersen (23)

Pettersen begynte som praktikant for «Rød Løper» i januar 2020. Han har nylig fullført en bachelor i journalistikk ved Høgskulen i Volda. Tidligere han han vært å se hos Kristiansunds lokale tv-kanal.

Sport

 • Mathias Hagen (23)

Hagen har en bachelor i journalistikk fra Høyskolen Kristiania. Han har hatt praksis og så vært tilkallingsvikar i Dagbladet Sporten siden januar 2019.

Dagbladet TV

 • Bjørge Dahle Johansen (24)

Johansen har en bachelor i medier og kommunikasjon fra OsloMet. Han har studert TV-produksjon på Danvik Folkehøgskole, og hatt et års internship i P4-gruppen.

 • Jeanette Nyhammer Vik (37)

Nyhammer Vik har en bachelor i journalistikk fra OsloMet. Hun har erfaring fra «NRK Innafor» og som frilansjournalist. 

 • Celina Morken (26) 

Morken har et årsstudium i medievitenskap fra UiO, bachelor i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania, og er nå ferdig med første året på bachelor i journalistikk ved OsloMet.

Foto

 • Christian Roth Christensen (39)

Christensen har en bachelor i foto fra Westminster University i London. Har vært tilknyttet Dagbladet som frilanser de siste ni årene. 

 • Kristian Ridder-Nielsen (43)

Ridder-Nielsen har vært vikar og frilanser for Dagbladet siden 2006, sommervikar 2006-2008 og 2019-2020. Han er utdannet fotojournalist i 2007.

Dagbladet Pluss og Magasinet

 • Kaia Hauge Nustad (22)

Nustad har erfaring fra studentavisen Studvest. Sommerjobben i Dagbladet Pluss er hennes første ordentlige jobb som journalist. Hun skal snart starte på andre året av en bachelorgrad i sammenliknende politikk ved Universitet i Bergen.

Tidligere har hun tatt et årsstudium i politikk og internasjonale relasjoner ved University of Sydney, Australia.

 • Marte Klausen (28)

Klausen studerte journalistikk ved Brunel University i London fram til 2018, der hun jobbet i studentavisen. Hun gikk rett over på nyhetsavdelingen i Dagbladet da hun var ferdig med studiene. Nå er hun sommervikar i Dagbladet Pluss.

 • Silje Reistad  (28)

Reistad har gått et årsstudium i journalistikk ved HiOA (nå OsloMet), og jobber frilans med journalistikk og media. Hun har tidligere jobbet for Topp, VG+, Lofotposten.

 • Tommy Halvorsen

Halvorsen har vært sommervikar i Pluss også tidligere år.

 • Maria Sirevåg Wilhelmsen (22)

Sirevåg Wilhelmsen studerer journalistikk ved Høyskolen Kristiania. Hun var praksisstudent i Dagbladet Magasinet vinteren 2020.

  

Leder og kommentar

 • Andreas Økland (26)

Økland er doktorgradsstipendiat i samfunnsøkonomi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han har tidligere vært ansatt i vikariater som kommentator og debattmedarbeider i Dagbladet.

 • Morten Strand  (63)

Strand er forfatter og mangeårig utenriksjournalist og -kommentator i Dagbladet (siden 1991). Nå er han frilanser og i sommer innleid som vikar.

Powered by Labrador CMS