Programleder Morten Hegseth i VGTV. Her fra sitt foredrag under Mediekonferansen i Strømstad 26. oktober 2018

Morten Hegseth reagerer på Dagbladets satsing: – Sykt provoserende

VGTV-profilen Morten Hegseth går ut mot Dagbladets satsing «Dagbladet Kvinne». Utviklingsredaktøren sier Hegseth har et poeng, og lover nytt navn.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Journalisten forteller Dagbladets utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne om Dagbladets nye kvinnesatsing, og at det for Dagbladets del vil stoffet merkes med «Dagbladet Kvinne», og vil innebære mer glitter og glam for de som er interessert i det.

Det reagerer Morten Hegseth på i et Instagram-innlegg.

Saken ble først omtalt av Journalisten.

– For en som meg selv som vokste opp med å like sminke og følelser mer enn Batman og fotball - og derfor ofte tenkte jeg var «feil» type gutt - er det noe helt SYKT provoserende med at Dagbladet nå skal satse mer på glitter, glam og livsstil og merker det med «DAGBLADET KVINNE», skriver han.

Medier24 har sendt e-post til Morten Hegseth, men ikke fått svar.

Lunder Brenne i Dagbladet svarer på innlegget at hun er helt enig, og at hun i intervjuet prøvde å forklare at absolutt alle er velkommen.

– Men ser at dette faktisk ikke holder når selve navnet blir så eksplisitt. Vi vil ha glitter, glam og ikke minst livsstil på Dagbladet-fronten, for alle som vil ha det, og lover leserne våre å finne et bedre navn til lansering, skriver hun.

Martine Lunder Brenne er utviklingsredaktør i Dagbladet.

Til Medier24 sier hun at Hegseth har et poeng.

– Vi lytter selvsagt til alle tilbakemeldinger. At vi girer opp i et beintøft marked er kjempestas, og vi vil selvsagt ha et navn som favner om alt vi skal dekke – fra mote og glam til helse og livsstil – og som alle interesserte kan lese, skriver hun i en e-post.

I en oppdatering skriver Hegseth at han har fått med seg Lunder Brennes kommentar.

– Takk GUD og applaus for å snu, skriver han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS