Redaktør i Dagbladet, Lars Helle under Landsmøte i NJ på Gardermoen.
Politisk redaktør i Dagbladet, Lars Helle.

Dagbladet beklager sak om sykefravær

Dagbladet skrev først at sykefraværet ble doblet etter at Oslo kommune tok over driften ved Ullern Helsehus fra Norlandia. Dagbladets politiske redaktør kaller feilen alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

Mandag beklager Dagbladet en artikkel der de skrev at sykefraværet doblet seg etter at Oslo kommune overtok driften ved Ullern Helsehus fra Norlandia.

I en egen artikkel forklarer de at Norlandia og Oslo kommune fører sykefraværet på forskjellig måte, og at hele premisset er feil for artikkelen.

– Sannheten er at sykefraværet er omtrent det samme både da Norlandia drev på Ullern og etter at Oslo kommune tok over, skriver de, og beklager feilen.

Til Medier24 svarer politisk redaktør i Dagbladet, Lars Helle at de er prinsipielt svært forsiktige med avpubliseringer.

– I dette tilfellet var saken vist til i politiske debatter og den hadde til en viss grad gått viralt. En avpublisering kunne tatt bort sammenhengen fullstendig og ikke forklare det godt nok for de som kjenner saken, skriver han i en sms.

– Vi valgte derfor både å rette og beklage i saken og lage en egen beklagelse. Når det oppstår slike feil i en valgkamp er det alvorlig og vi må være tydelige på beklagelsen. Etter vår oppfatning er det derfor mest etterrettelig å la den gamle saken bli stående, så den feilaktige informasjonen kan gås opp, skriver han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS