Svensk Mentor-avis taper millioner i mediestøtte

Den svenske avisen Dagen, må belage seg på en hverdag med over ti millioner mindre i året i støtte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble den svenske mediestøtten fordelt. Både Polaris Media og Schibsted fikk med seg store summer. Førstnevnte fikk støtte på over 75 millioner svenske kroner. Polaris har sytten aviser i den svenske delen av selskapet. 

Den Mentor Medier-eide avisen Dagen i Sverige fikk også mediestøtte. Det skriver Dagens Media. 

Avisen har tidligere vært på topplisten over støtte, og fikk i fjor 19 millioner svenske kroner. I år endte de med 15 millioner, hvorav 13,7 millioner kroner er i såkalt overgangsstøtte, som skal gjøre overgangen til mindre mediestøtte lettere. 

Felicia Ferreira , administrerende direktør og sjefredaktør i Dagens, sier til Dagens Media at hun har delte følelser om støtten. 

– Hvis man starter med det positive, er vi glade for at utvalget har gjort vurderingen at vi har særlig betydning for mediemangfoldet og at vi driver med unik journalistikk. Det er en viktig kvittering for oss, sier hun og fortsetter:

– Men når det er sagt, er støtten vi får nå på betydelig lavere nivåer enn det vi har fått tidligere – og det er tungt. Når overgangsstøtten avsluttes om fem år, vil vi ha over elleve millioner mindre i året.

Avisen har tidligere i mai kjørt en kampanje knyttet til tapet av mediestøtte. Da viet de åtte sider til tomme sider, kun med teksten «Her er det ingenting å lese. Sånn ville det vært - Om Dagen ikke fantes».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS