- Daniel må selv vurdere om han er egnet til å sitte i SKUP-styret

«En grov tabbe», konstaterer SKUP-leder Jan Gunnar Furuly om Daniel Butenchøns sitatfusk i DN.

Publisert Sist oppdatert

I dag melder Medier24 at DN lørdag leverte en reportasje med omfattende avskrift, fiktive sitater og plagiat fra The New Yorker.

Det er avtroppende DN-journalist Daniel Butenschøn som står bak plagiatet.

I tillegg til å være DN-journalist, har Butenschøn sittet en tid som styremedlem i SKUP - Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse. På SKUP-konferansen i mars ble han gjenvalgt som nestleder i styret.

Dette sier styreleder Jan Gunnar Furuly om dagens avsløring:

- Det er jo både overraskende og skuffende at dette skjer. Jeg har alltid kjent Daniel som en enormt dyktig og produktiv fyr som har levert veldig gode saker. Han har vært en viktig kapasitet for styret også, med stor arbeidskapasitet.

- Men dette er en grov tabbe som dessverre ødelegger litt av den velpolerte glansen som har vært rundt hans byliner, konstaterer Furuly.

Styrelederen sier at styret ikke har myndighet eller tradisjon for å ekskludere medlemmer fra styret.

- Det blir opp til Daniel selv å vurdere sin egen skikkethet, sier Furuly.

SKUP-styrelederen viser samtidig til at Butenschøn er på vei over i ny jobb, og at det uansett da vil bli en vurdering av om den nye jobben hans er forenlig med å sitte i SKUP-styret.

- Slik jeg forstår det skal han jobbe for Tinius-stiftelsen, og det vil bli en vurdering av om han er kvalifisert til medlemskap i NJ og NR, som er en forutsetning for å være med i SKUP-styret, sier Furuly.

Powered by Labrador CMS