Butenschøn på vei til Tinius-jobb om digital kvalitet og troverdighet. Nå blir DN-jukset tema

- Vi vil ta et møte og vurdere denne saken, sier Tinius-direktør Sindre Østgård.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 har i flere saker mandag omtalt hvordan Dagens Næringsliv ved avtroppende journalist Daniel Butenschøn i helga jukset med en magasinreportasje om kundeservice og sånt.

Problemet var at flere av kildene i saken ikke var intervjuet, men avskrift og kopier fra en tekst av David Sedaris, publisert i The New Yorker for fem år siden.

LES MER:

Som omtalt tidligere i dag, sa Butenschøn tidligere i sommer - før denne saken ble avdekket - opp sin jobb i Dagens Næringsliv.

Dette fordi han er på vei over i jobb i Tinius-stiftelsen, som er største aksjonær i Schibsted.

Stiftelsen ble opprettet av daværende Schibsted-eier Tinius Nagell-Erichsen i 1996, for å «verne om Schibsted som mediekonsern, med frie og uavhengige redaksjoner, kjennetegnet av troverdighet og kvalitet». Les mer om stiftelsen på Schibsted.com.

Etter hva Medier24 forstår, var Butenschøn på vei dit for å jobbe med kvalitet og digitale medier.

Sindre Østgård er direktør i Stiftelsen Tinius.

På spørsmål fra Medier24 gjør han det klart at ansettelsesprosessen av Butenschøn ikke er fullført, og at denne saken vil bli tema i den videre gangen.

Fra ferie skriver Østgård følgende i en sms:

- Jeg er på ferie og kjenner ikke alle detaljer i saken, men på prinsipielt og generelt grunnlag mener jeg plagiering av journalistikk er uakseptabelt. Daniel er i en ansettelsesprosess i forhold til en annen type rolle hos oss, som ikke er konkludert.

- Når jeg er tilbake fra ferie vil vi ta et møte, gå grundig gjennom dette, og vurdere eventuelle konsekvenser for prosessen.

  • For ordens skyld: Medier24 har forespurt Daniel Butenschøn selv om kommentar til spørsmålet om hans nye jobb, men han ønsker ikke å kommentere den ytterligere.
Powered by Labrador CMS