Dagens Næringsliv finner stadig flere plagiater i arkivet. Nå fra Bloomberg, CBS og The New Yorker

Fingerte intervjuer og kopierte flere amerikanske medier.

Publisert Sist oppdatert

Mandag sprakk avsløringen om at store deler av lørdagsreportasjen «Klagemuren» i Dagens Næringsliv var dels fiktiv og dels kopiert fra andre medier.

Tirsdag ble det klart at dette på ingen måte var et enkelttilfelle, og DN holder nå på med en gjennomgang av alle Daniel Butenschøns artikler for avisa.

Onsdag kveld og i torsdagens papiravis melder Dagens Næringsliv om tre nye plagiater - som betyr at avisa hittil har oppdaget avskrift i ti saker skrevet av Butenschøn.

Denne gang er det snakk om avskrift i tre artikler fra 2010 (2) og 2011.

De plagierte mediene i disse tilfellene er The New Yorker, CBS News og Bloomberg.

I flere av artiklene oppgis det spesifikt hvordan DN skal ha intervjuet kildene, uten at det har skjedd.

Slik beskrives et av de tre nyoppdagete plagiatene i DN:

I artikkelen under overskriften «Mase fint til jul» som sto på trykk i D2 17. desember 2010 er ni år gamle Cindy Mendels intervjuet «på telefon fra Los Angeles».

Men DNs journalist har imidlertid ikke intervjuet Cindy Mendels. Sitatene som legges i munnen på Cindy Mendels er hentet fra artikkelen «Tweens: A billion dollar market» fra CBS News 14. desember 2004.

Beskrivelser av en jente ved navn Sofia Mandel i CBS News er blitt til direkte sitater av Cindy Mendels i D2-artikkelen. Også uttalelsene til en annen kilde i D2-saken, Laura Groppe, er avskrift av CBS News-artikkelen.

Powered by Labrador CMS