Trygve Hegnar, sjefredaktør og eier av Finansavisen og Kapital.
Trygve Hegnar, sjefredaktør og eier av Finansavisen og Kapital.

Trygve Hegnar mener pressen er «ganske pompøs og selvgod» i slakten av TV 2s kildejakt

- TV 2 er også et selskap hvor intern og sensitiv informasjon skal beskyttes, skriver han, og går i rette mot konkurrenten Dagens Næringsliv

Publisert

TV 2 har fått mye kritikk etter at Dagens Næringsliv før påske avslørte at Olav Sandnes og resten av kanalens ledelse har satt i gang en kildejakt i egne rekker, for å finne ut hvem som lekket selskapsinformasjon til nettopp DN.

Men nå får kanalen støtte fra en av dem som ikke alltid deltar i den ofte ganske samlede flokken: Sjefredaktør Trygve Hegnar i Finansavisen mener i mandagens leder at «Sandnes med god og berettiget grunn måtte og burde lete etter kilden».

Hegnar understreker at gode kilder er viktig for aviser, også Finansavisen.

- Men vi kan ikke med moralsk patos hevde at selskapene, hvor informasjonen kommer fra, ikke skal forsøke å tette lekkasjene, skriver Hegnar.

Han minner om at TV 2 også er et selskap hvor intern og sensitiv informasjon skal beskyttes, og avviser DNs lederartikkel om at kildevernet er et «ubrytelig prinsipp».

I det store og hele synes ikke Hegnar noe om pressens flokkjakt mot TV 2 i denne saken, og viser til at det er forskjell på varslinger og rene lekkasjer av selskapsinformasjon:

- Pressen er ganske pompøs og selvgod når den ikke ser forskjellen.

 

Powered by Labrador CMS