M24TV:

- Hvis Hanne Skartveit vil ha te og scones, så står invitasjonen fortsatt ved lag, sier Gunnar Bjørkavåg

Men han skal ikke bare padle og gå på ski framover: 13 minutter etter at hans avgang som konsernsjef i NHST ble kjent, fikk 57-åringen jobb hos investor Erik Must.

Publisert

Gunnar Bjørkavåg (57) slutter som konsernsjef i NHST Media Group 1. februar. Dagens Næringsliv, som er en del av NHST, meldte nyheten først

Gunnar Bjørkavåg (57) gir seg som konsernsjef i NHST Media Group.
Gunnar Bjørkavåg (57) gir seg som konsernsjef i NHST Media Group.

Til Medier24 (se øverst i saken) holder Bjørkavåg fast på at avgangen har ingen sammenheng med «IQ-test og padletur»-affæren i november 2017. 

Bjørkavåg understreker samtidig at han og konsernet har gjort en for dårlig jobb på mangfold - all den tid ledelsen per dags dato består av 7 menn og 0 kvinner. 

Den toppsjefen har imidlertid ingen planer om å padle eller gå på ski på heltid. Nå skal han jobbe med investor og NHST-aksjonær Erik Must om digitale prosjekter. 

  • Se hele intervjuet øverst i saken.

«En god og grundig prosess»

- Gunnar Bjørkavåg og styret i NHST Media Group er blitt enige om at Gunnar Bjørkavåg fratrer sin stilling som konsernsjef for NHST Media Group 1.februar 2018. Det har vært en god og grundig prosess som har ført frem til at Bjørkavåg fratrer sin stilling, heter det i en pressemelding fra NHST torsdag. 

Fratredelsen kommer noen måneder etter at Bjørkavåg svarte på kritikk om mannlig dominans i toppledelsen ved å utfordre VGs politiske redaktør Hanne Skartveit til både IQ-test og padletur. Invitasjonen ble senere endret til scones og te.

Konsernsjefen beklaget allerede samme dag, 3. november, uttalelsen. Det ble få dager etterpå et ekstraordinært styremøte i NHST Media Group AS. Og nå varsles altså Bjørkavågs avgang.

I meldingen heter det videre at Bjørkavåg får med seg en sluttpakke på 18 måneders lønn. Ifølge Dagens Næringsliv vil det si rundt 5 millioner kroner. 

- Har ledet konsernet med stødig hånd

I pressemeldingen fra NHST nevnes imidlertid ikke den mye omtalte «padlesaken» med ett ord. Styreleder Anette Olsen sier følgende: 

Styreleder Anette Olsen etter et ekstraordinært styremøte i NHST Media Group AS, november 2017.
Styreleder Anette Olsen etter et ekstraordinært styremøte i NHST Media Group AS, november 2017.

- Gunnar Bjørkavåg har ledet konsernet i 18 år og i ulike faser. I denne perioden har mediebransjen gjennomgått betydelige endringer. Gunnar har ledet konsernet med stødig hånd og han har levert betydelige bidrag til den posisjonen konsernet i dag nyter godt av. 

Styret hun leder vil nå «sette i gang en grundig prosess for å rekruttere ny konsernsjef», heter det. 

Det er 18 år siden 57-åringen fikk lederjobben i det som er blitt til et internasjonalt mediekonsern med både aviser, fagmedier og digitale tjenester som Mynewsdesk. Navnet NHST kommer fra Dagens Næringslivs tidligere navn Norges Handels- og Sjøfartstidende. 

Powered by Labrador CMS