Oslo Journalistklubb med full støtte til Morgenbladet- og DN-klubbene

Årsmøtet i Oslo Journalistklubb ser med «stor bekyring» på nedbemanningene i Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

Publisert

Torsdag 10. oktober ble det avholdt årmøte i Oslo Journalistklubb (OJ). Til stede var klubbledere og tillitsvalgte fra flere Oslo-redaksjoner. 

Blant tingene som bl vedtatt under møtet var et forslag fra klubben i Klassekampen om å erklære støtte til klubbene i Morgenbladet og Dagens Næringsliv. 

– Vedtaket ble diskutert, og redaksjonskomitéen kom frem til en ordlyd som ble enstemmig vedtatt, sier nyvalg leder av OJ Jatushiga Bridget Rajah til Medier24. 

De to NHST-avisene går i disse dager gjennom omstillings- og nedbemanningsprosesser, og i september ble det klart at ni personer har tatt sluttpakke i Morgenbladet. I Dagens Næringsliv skal det kuttes opp mot 25 stillinger.

I den vedtatte erklæringen heter det at OJ følger utviklingen i NHST med bekymring, og at de ber styret og konsernledelsen i NHST om å lytte til de innstendige advarslene fra redaksjonsklubben i Morgenbladet.

Les hele støtteerklæringen her:

  • For ordens skyld: Journalist Henrik GIæver er tidligere kvissmaster i Morgenbladet.

Årsmøtet i Oslo Journalistklubb med klubbledere og tillitsvalgte fra alle Oslo-redaksjoner ser med stor bekymring på nedbemanningen i Oslos redaksjoner, for tiden aktuelt i Dagens Næringsliv og Morgenbladet. Forholdene i Morgenbladet er spesielt foruroligende. Etter at ni av de tjue ansatte journalistene har tatt sluttpakke, er det nå flere redaktører enn skrivende journalister i aktivt arbeid i avisa. Redaksjonsklubben har det siste året sendt flere bekymringsmeldinger til avisens styre. I to brev i høst har klubben erklært mistillit til avisens redaktør. Så langt har klubbens bekymringer ikke blitt lyttet til. Oslo Journalistklubb følger utviklingen i NHST med bekymring. OJ ønsker å erklære sin fulle støtte til redaksjonsklubbene i konsernet. OJ vil også be styret og konsernledelsen i NHST om å lytte til de innstendige advarslene redaksjonsklubben i Morgenbladet har fremmet på avisas vegne.

Powered by Labrador CMS