DN i mål med sluttpakker:

26 ansatte i Dagens Næringsliv slutter: - Det er fryktelig tungt

Sjefredaktør Amund Djuve bekreftet nyheten i en epost Medier24 har fått tilgang til. Klubben synes det er trist å miste mange gode kollegaer.

Publisert

«Hei alle sammen, vi har nå fått inn det nødvendige antall søknader om sluttpakker.».

Slik starter eposten som er sendt til alle de ansatte i Dagens Næringsliv.

Det var Journalisten som først omtalte eposten fra Djuve.

Grunnet praktiske årsaker har ikke alle som har fått innvilget sluttpakker signert, men det skyldes ifølge Djuve kun praktiske årsaker. «Vi er derfor i mål med nedbemmaningen.», konkluderer han.

Til sammen har 26 medarbeidere fått tilbud om sluttpakke.

«Dette har vært en vanskelig prosess for alle ansatte, og jeg er glad for at en nå er ferdig», medgir sjefredaktøren i eposten. Han utdyper ikke videre overfor Medier24, men skriver følgende i en tekstmelding:

– Dette har vært en vanskelig prosess for alle ansatte, og jeg er glad vi er i mål. Vi vil inngå sluttavtaler med 26 ansatte, de kommer fra ulike deler av organisasjonen.

DN-klubbleder Ingrid Bjørklund skriver følgende i en melding til Medier24 torsdag kveld:

- Jeg er glad for at vi klarte å komme i mål med frivillig nedbemanning, men det er fryktelig tungt å måtte gi slipp på mange dyktige kollegaer.

- Denne type prosesser skaper mye uro og er utmattende for alle ansatte, men nå kan vi legge den bak oss og begynne å rette blikket fremover.

Det var 12. september at ansatte ble varslet om at avisen må kutte 25 millioner kroner i personalkostnader. Den opprinnelige fristen for å søke utgikk søndag 13. oktober, men måtte forlenges da det ikke hadde kommet inn nok.

Powered by Labrador CMS