Eirik Hoff Lysholm er administrerende direktør i Rogalands Avis - og Dagsavisen-konsernet.
Eirik Hoff Lysholm er administrerende direktør i Rogalands Avis - og Dagsavisen-konsernet.

Ikke en eneste abonnent fikk Rogalands Avis på døra i dag. Eirik Hoff Lysholm er frustrert og vurderer å si opp hele avtalen

3.000 abonnementsaviser i trykken og ingen ble levert i postkassene. - Det er en fortvilende situasjon, sier Dagsavisens Eirik Hoff Lysholm, som også er administrerende direktør i Rogalands Avis.

Publisert
  • OPPDATERT 14:55: Schibsted Trykk og Rogalands Avis har nå inngått en ny avtale om trykk og distribusjon. Les saken her.

I dag er det ingen lesere av Rogalands Avis som får papiret i posten. Årsaken er et bilhavari mellom Oslo og Rogaland, noe som rammer hele abonnementsopplaget på 3.000.

Tirsdagsutgaven av RA blir i stedet for utlevert onsdag.

- Schibsteds bil, som går mellom Oslo og Stavanger med alle våre aviser, har hatt havari og vi blir flere timer forsinket. Vi er i løssalgsstativer, men ingen abonnenter har fått avisen i postkassen, sier han.

Lysholm forteller at det har vært et gjentakende problem og skyldes ofte at det har vært dårlig vær. Han legger ingen skyld på trykkeriet, men sier at problemet ligger i distribusjonen.

- Gjentakende problem

Nå er han farlig nær ved å si opp hele avtalen.

- Vi tok grep i forrige uke og hadde møte med Schibsteds trykkeriledelse og ga dem beskjed om at det er var uholdbart å trykke i Oslo, når det er så usikkert. Dette har vært et gjentakende problem og vi har tidligere sett at halve opplaget ikke har kommet ut. Det er helt krise for oss, sier han frustrert.

Nå ser direktøren at det er tryggere å finne andre løsninger - som å trykke lokalt. Dermed gjenstår det to muligheter: Å trykke lokalt i Egersund, sammen med Dalane Tidende, eller kjøre med samme bil som Stavanger Aftenblad fra Bergen til Stavanger.

- Vi trakk i alle nødbremser i forrige uke og hadde møte med Schibsted Trykk på torsdag. De forsikret oss om at ting skulle bedre seg. Men når vi i dag er på reise til Stavanger for å snakke om mulighetene for å trykke her, så skjer dette... ja, jeg har ikke ord, sier Lysholm og fortsetter:

- Det er litt paradoksalt at vi ikke kommer ut med noen som helst papiraviser på samme dag som vi har krisemøte med en annen trykkerileverandør. 

Lysholm sier til Medier24 at situasjonen er fortvilende og at de jobber på spreng med å finne en bedre løsning.

Han vil understreke at de hele veien har opplevd Schibsted Trykk som løsningsorienterte og samarbeidsvillige, og atde derfor håper at de raskt klarer å få på plass en løsning i Bergen. 

- Vi må til Bergen eller Egersund fortest mulig og aller helst denne uken, hvis det er teknisk mulig. Sårbarheten er for stor slik situasjonen er akkurat nå. Nå undersøker vi mulighetene for å avslutte kontrakten med Schibsted.

- Dette har Schibsted Trykks høyeste prioritet

Administrerende direktør Bjarne Andersen i Schibsted Trykk Oslo ønsker ikke å kommentere saken i detalj, ettersom de er i en forhandlingssituasjon med avisen nå, men sier at de jobber på spreng med å finne en løsning.

- Vi leter etter alternative løsninger nå for å se hvordan vi kan imøte Rogalands Avis sine ønsker. Vi prøver å finne en løsning så fort som mulig og dette har høyeste prioritet i Schibsted Trykk akkurat nå.

Han forteller at bilhavariet i natt ligger utenfor deres virke, men at de nå jobber med å finne løsninger på både kort og lang siktig.

- Hva vil du si til dem som ikke fikk avisa i natt?

- Det er dypt beklagelig at det har skjedd. Vi jobber med både preventive løsninger på kort sikt - og mer langsiktige løsninger som tilfredsstiller kunden, som har vært lidende i det siste, avslutter han.

Powered by Labrador CMS