Store endringer internt i Dagsavisen: – Vi tar på alvor at vi er en gammel papiravis

I en pressemelding tirsdag ettermiddag opplyses det om endringer i Dagsavisens ledergruppe.

Publisert

Tre ledere har fått nye stillinger mens enkelte andre lederstillinger er fjernet fra organisasjonskartet. Totalt blir det færre lederstillinger i den nye organisasjonen, står det i pressemeldingen.

– Det har vært viktig å gjøre alle rapporteringslinjer og ansvarsområder synlige og enkle å forstå for hver enkelt medarbeider. Vi må gjøre avstanden fra reportasjeidé til publisering så kort som mulig, og ikke avhengig av deadlines, morgenmøter og beslutningsprosesser knyttet til papiravisene, sier sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i meldingen.

Følgende endringer blir gjort:

  • Dagsavisens debattredaktør Bente Rognan Gravklev er ansatt som Oslo-redaktør, likestilt i organisasjonen med redaktørene for de andre lokale utgavene. Gravklev vil inngå i Mediehuset Dagsavisens nye ledergruppe.
  • Den ene av Dagsavisens to nyhetsredaktører, Lars West Johnsen, er ansatt som politisk redaktør, med ansvar for ledere, faste spaltister og kommentarinnhold.
  • Redaksjonssjef for samfunnsavdelingen Trine Andreassen er ansatt som papirsjef med ansvar for en felles deskenhet for papirutgavene som skal produseres i Oslo.

I tillegg er det opprettet tre nye ledergrupper som erstatter de gamle:

  • Strategisk ledergruppe i Mediehuset Dagsavisen: Eirik Hoff Lysholm (sjefredaktør/administrerende direktør), Nina Kordahl (direktør for alle fellesfunksjoner), Bente Rognan Gravklev (redaktør for lokalt innhold i Oslo), Bjørn G. Sæbø (sjefredaktør i Rogalands Avis), Henriette Ydse Krogstad (redaktør i Demokraten og Moss Dagblad) og Katrine Strøm (redaktør i Fremtiden). 
  • Ledergruppe for fellesredaksjon som produserer for alle enheter: Eirik Hoff Lysholm (sjefredaktør/administrerende direktør), Lars West Johnsen (politisk redaktør), Iselin Stalheim Møller (reportasjeleder uriks) og Mode Steinkjer (kulturredaktør). Til denne gruppen vil det lyses ut en redaktørstilling for Dagsavisen-familiens nasjonale, politiske nyhets- og reportasjedekning.
  • Ledergruppe for fellesfunksjoner på kryss av mediehuset: Nina Kordahl (direktør), Lasse Hansen (digitalsjef), Trine Andreassen (papirsjef), Marius Floberghagen (markedssjef annonse), Trond Erik De Flon (markedssjef opplag).

– Vi tar på alvor at vi er en gammel papiravis som har vokst til å bli et digitalt mediehus med 13 publikasjoner, og justerer organisasjonskartet i henhold til dagens strategi og muligheter, sier Hoff Lysholm.

Han legger til:

– Det har vært en fantastisk reise, der vi har gått fra den ene, konkurstruede papiravisen til et lønnsomt og voksende digitalt mediehus med lokale redaksjoner i fem byer. Vi er nå åtte ganger så store digitalt som vi var for få år siden, og tror at vi må gjøre strukturelle endringer om vi skal kunne vokse ytterligere. Her vil jeg takke ansattrepresentanter for verdifulle innspill og perspektiver underveis i prosessen. Ingen av oss ønsker at vi skal stange i taket på et tidspunkt, og i stedet vil vi sammen kjempe for å bli et stort, digitalt mediehus i nasjonal målestokk, basert på flere lokale posisjoner. Dette er nødvendig om vi skal klare vår langsiktige målsetting om gradvis å redusere behovet for offentlig støtte, sier han.

Powered by Labrador CMS