Bilde av Synnøve Vereide Trampe
Synnøve Vereide Trampe får nå Dagsavisen-jobben permanent.

Synnøve Vereide Trampe ansatt som ny Dagsavisen-kommentator

Erstatteren til Hege Ulstein overbeviste nok i vikariatet til å få jobben fast.

Publisert Sist oppdatert

Synnøve Vereide Trampe er ansatt i fast stilling som kommentator hos Dagsavisen.

Trampe erstatter Hege Ulstein, som sluttet på dagen og forlot journalistikken tidligere i vinter.

Hun har hatt vikariat i samme stilling siden februar, men har nå overbevist nok til å få jobben på fast basis.

– Det er fantastisk. Etter tre måneders vikariat i Dagsavisen har jeg blitt godt kjent med avisa, men også med leserne og kollegene mine. Og jeg kan ikke si annet enn at jeg føler meg veldig godt tatt imot, og at vi er en god match, sier Trampe til Medier24.

Hun har tidligere jobbet som kommentator og debattjournalist i Adresseavisen, og bekledd flere NRK-stillinger, som reporter for Debatten og reporter og vaktsjef for Dagsnytt 18.

– Jeg er selvsagt ydmyk for tilliten. Det er kult at Dagsavisen tør å satse på en relativt ung og uerfaren kommentator, som attpåtil er gravid. Det gjør meg bare enda mer motivert til å gi jernet, sier Trampe.

Politisk redaktør Lars West Johnsen forteller at Trampe har imponert i ukene som vikar.

– Det er ingen hemmelighet at vi med tre voksne mannlige kommentatorer i stallen var på utkikk etter en med blikk og bakgrunn som kunne utfylle oss. Den faste stillingen ble etter noe tid lyst ut internt, og Synnøve hadde da rukket å markere seg så godt at det ikke var noen tvil. Hun har imponert oss, rett og slett, både i og utenfor spaltene, forteller Johnsen til Medier24.

– Hun er sylskarp og allsidig, nysgjerrig og uredd, og trygg i sitt sosialdemokratiske grunnsyn, og vi er bare veldig glad for at hun har skutt inn i vårt univers. Hun er også svært produktiv og leken, og allergisk mot å si nei, sier han.

Powered by Labrador CMS