Konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten. I bakgrunnen ser du den ene av to skjermer som fortsatt ikke er montert på veggen.
Konsernsjef i Mentor Medier og styreleder i Dagsavisen, Per Magne Tveiten.

Rogalands Avis legges ned: – Utrolig trist

De ansatte fikk beskjed på et allmøte torsdag om at avisen legges ned. 

Publisert Sist oppdatert

Rogalands Avis (RA) legges ned. Det ble klart torsdag ettermiddag. 

Klubbleder bekrefter nedleggelsen ovenfor Medier24. 

– Det er utrolig trist. Ikke bare for elleve ansatte, som nå ikke vet hva som skjer med jobbene deres, men også demokratiet i Stavanger. Ytringsfriheten får en kraftig nedskjæring i vår region og en historisk institusjon legges ned, sier klubbleder i Rogalands Avis, Kristoffer Knutsen.

Avgjørelsen falt i et styremøte i Dagsavisen, som eier RA. De ansatte ble informert i et allmøte like etter styremøtet var ferdig. 

- Rogalands Avis har en lang og tradisjonsrik avishistorie. Avisen kom ut under navnet 1. Mai i 1899 og har med sine sosialdemokratiske verdier vært et viktig bidrag til det lokale mediemangfoldet. Vi skulle selvsagt ha ønsket at Dagsavisen var i en posisjon hvor vi kunne satset videre på Rogalands Avis, sier styreleder Per Magne Tveiten. 

han legger til at dette er spesielt trist for de ansatte.

– Men vi er dessverre i en økonomisk situasjon hvor vi ikke har muligheten til å opprettholde satsningen i Stavanger

Høsten 2023 avviklet Dagsavisen også lokalavisen Demokraten i Fredrikstad.

- Dagsavisens modell for lokalavisdrift har vist seg å ikke være økonomisk bærekraftig i dagens krevende markeds- og konkurransesituasjon, sier konstituert administrerende direktør Nina Kordahl.

Ledelsen i Dagsavisen er nå i dialog med tillitsvalgte om videre avklaringer, herunder mulige frivillige ordninger for ansatte i Stavanger.

- Vi har tett dialog med tillitsvalgte. Vårt mål er å kunne ha en god og konstruktiv prosess i en krevende sak, sier Nina Kordahl.

I forrige uke skrev Stavanger Aftenblad at Rogalands Avis kan bli nedlagt grunnet en krevende økonomisk situasjon. 

Da sa sjefredaktør Bjørn Sæbø sier til Aftenbladet at Dagsavisen AS har forsøkt å selge Rogalands Avis siden i fjor høst.

Onsdag kom beskjeden om at det skulle tas en beslutning i styremøte denne uken. Styremøtet skulle opprinnelig være på fredag, men er flyttet til torsdag. 

Knutsen sa til Medier24 før styremøtet det er en forferdelig situasjon.

– En 125 år gammel avis er lagt ut i skogen for å dø, nå kommer bøddelen for å gjennomføre det.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS