Dagsavisen med gigatabbe: Avslørte Nordisk råds litteraturprisvinner

Mange timer før Nordisk råds litteraturpris deles ut tirsdag kveld, avslørte Dagsavisen i sin papirutgave hvem som vinner prisen. Nå beklager de.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): – Årets pris gikk ikke akkurat til den enklest tilgjengelige forfatteren på lista, skriver Dagsavisen på sin førsteside tirsdag, og trykker foto og navn på prisvinneren, svenske Katarina Frostenson.

På kultursidene er det et stort oppslag om prisvinneren, skriver Dagbladet.

Mange medier har fått prisnavnene på forhånd med sperrefrist. Dagsavisens kulturredaktør Mode Steinkjer har ingen kommentar til om avisen er blant dem som har fått vinnerne på forhånd.

– Jeg har ingen annen kommentar enn at prisen deles ut i kveld, og vi er like spente som alle andre på hvem som får den, sa Mode Steinkjer til NTB.

Klokken 11:51 skriver Dagsavisen en beklagelse på sine nettsider:

«Flere medier referer i dag til en sak i Dagsavisens papirutgave om Nordisk Råds Litteraturpris. Denne saken skulle ikke ha stått på trykk i dagens avis, vi beklager at den likevel gjør det».

Pressekontakt Louise Hagemann i Nordisk råd sier at hun ikke forstår hva som har skjedd.

– Vinneren blir jo først offentliggjort i kveld, sier hun til NTB.

Nordisk råds litteraturpris blir delt ut under en høytidelighet i København fra klokken 20.00 tirsdag kveld. Norske kandidater er Linn Ullmann og Geir Gulliksen. I fjor vant Jon Fosse prisen.

Under seremonien i DR Koncerthuset i København deles det også ut en pris for beste barne- og ungdomsbok, en filmpris, en musikkpris og en miljøpris. (©NTB)

Powered by Labrador CMS