Nationen fulgte en hel uke på Dagsrevyen - og plasserte sakene på kartet. Bare to lengre innslag fra utenfor de største byene

Mens kioskran fra Oslo kommer på Dagsrevyen, blir milliardkontrakter på Vestlandet henvist til Norge i dag. Kan bli bedre, erkjenner nyhetssjef.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg synes vi kan bli bedre og vi skal bli bedre. Målet er å speile hele landet gjennom Dagsrevyens sendinger, men det viktigste er at vi klarer å lage en sending som er relevant for flest mulig.

Det sier NRKs nyhetssjef Stein Bjøntegård til Nationen, etter flere debatter om kanalens evne til å løfte fram nyheter fra andre steder enn de store byene.

Blant annet med skarpe kommentarer fra Sven Egil Omdal i Aftenbladet, og Nationens kommentator Erling Kjekstad.

> LES OGSÅ fra Nordlys på Medier24: NRK har nesten 1000 journalister utenfor Oslo. Da kan de ikke fortsette å behandle resten av landet som statister i vår nasjonale offentlighet

OG LES replikk fra distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK: NRK vil ha mer innhold fra hele landet, til hele landet. Det gjør vi også noe med nå

Omdal viste blant annet til et kioskran i Oslo som havnet på Dagsrevyen, mens en milliardkontrakt for en bedrift i Haugesund havnet på «Norge i dag».

Nationen har nå også gjort en uformell opptelling av Dagsrevyen for én uke, og konkludert med at det var kun to tilfeller av lengre innslag om nyhetssaker utenfor de største byene. Det var en fjøsbrann og en hjortepåkjørsel.

Nyhetssjef Stein Bjøntegård vil altså bli bedre, men understreker overfor Nationen at han ikke vil ta alt ansvar:

– Vi i Dagsrevyen er for dårlige til å prioritere distriktssakene som kan være relevante, men ansvaret ligger også på distriktskontorene til NRK som ikke alltid er flinke nok til å finne saker som er interessante for andre enn dem som bor akkurat der saken skjer.

Powered by Labrador CMS