Petter Oulie-Hauge presenterte tirsdag de to kandidatene i Dagsrevyen. Mange reagerer på den skjeve fremstillingen i kandidatenes CV.

Dagsrevyen-grafikk skaper reaksjoner: – Visuelt katastrofalt

Fremstillingen av de to sentralbanksjef-kandidatene sine CVer skaper misnøye i sosiale medier. – Naturlig at Stoltenberg sin CV er lengre enn Wolden Bache sin, svarer NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Et bilde fra tirsdagens Dagsrevyen-sending har torsdag begynt å spre se seg i sosiale medier.

Stillbildet er tatt fra en presentasjon av kandidatene til stillingen som sentralbanksjef, Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg.

Mange har reagert på at Wolden Baches CV ser mye kortere ut, og at det kun er nevnt at hun var forskningsassistent i 1998, for så å bli visesentralbanksjef i 2020.

Samtidig inneholder Stoltenbergs CV flere ministerposter i tillegg til jobben som statsminister.

– Skaper en feil fremstilling

Bildet har skapt furore hos mange som kaller fremstillingen «hårreisende» og «kjønnet», og mange påpeker at Wolden Baches fullstendige søknad ligger lett tilgjengelig på Norges Banks nettsider.

Kommentator i Vårt Land, Emil Andrè Erstad, er en av de som har reagert på twitter over fremstillingen.

« Kult av Dagsrevyen å fortelle om heile Stoltenbergs CV, men ikkje Ida Wolden Bache. Ho gjekk visst rett frå forskingsassistent til visesentralbanksjef.», skriver Erstad.

Til Medier24 utdyper han:

– Det virker symptomatisk for deler av dekningen av kanditaturene til stillingen. Stoltenberg sin CV blir konsekvent presentert mye større, og det skaper en feil fremstilling. Det er min opplevelse som konsument, sier Erstad til Medier24.

Han påpeker at han etter å ha delt bildet har sett sendingen.

– Programlederen går igjennom hennes CV mer utfyllende. Men det er et tankekors at en visuell nyhetsformidler klarer å presentere det så skjevt, selv om det er gjennomgås av programlederen, sier han og legger til:

– Visuelt var det katastrofalt. Det ser ut som hun har sittet inne i 20 år, og det vet vi jo godt at hun ikke har, sier Erstad.

– Mener det er en god fremstilling

Redaksjonssjef i Dagsrevyen, Hanna Thorsen, sier til Medier24 at de har registret debatten i sosiale medier om fremstillingen.

– Vi ønsket en grafisk fremstilling av bakgrunnen til de to kandidatene. Vi lager ofte visuelle framstillinger grafisk når vi mener det er interessant og relevant for publikum.

– Men det mangler en god del i Wolden Bache sin CV? Det er 20 tomme år?

– Vi mener vi totalt sett i sendingen presenter en god fremstilling. Vi legger også til mer av Wolden Baches bakgrunn muntlig, sier hun og legger til:

– Det er naturlig at Stoltenberg sin CV er lengre enn Wolden Bache sin, siden han er eldre. Men det kan diskuteres om vi burde vært mer utfyllende også grafisk i Wolden Baches CV.

– Mange skriver at det virker til at NRK har valgt side i dette kandidaturet. Har dere det?

– Målet vårt er å fremstille denne prosessen mest mulig balansert. Utover det har jeg ikke noen kommentar.

Powered by Labrador CMS