Harald Eia kritiserer NRK for hyllesten av Lillebjørn Nilsen i Dagsrevyen

Harald Eia refser NRK etter Lillebjørn Nilsen-hyllest: – Konstruert

Harald Eia mener NRK har brutt flere punkter i Vær varsom-plakaten etter et musikkinnslag på Dagsrevyen. NRK svarer at det ikke var et nyhetsinnslag. 

Publisert Sist oppdatert

I siste episode av podkasten «Tore og Haralds podkast», kritiserer Harald Eia et innslag på Dagsrevyen. Innslaget ble laget etter Lillebjørn Nilsen døde. I podkasten kaller han det «en medieskandale».

I innslaget synger Frida Ånnevik, Odd Nordstoga, Tuva Syvertsen og Emilie Christensen låten «God natt, Oslo». I tillegg deltar blant annet Kringkastingsorkesteret, demenskoret og en skoleklasse.

– Konstruert

Tore Sagen og Harald Eia har podkasten «Tore og Haralds podkast» på PodMe.

Eia påpeker at han liker innslaget, og at han selv er Lillebjørn Nilsen-fan, men reagerer, fordi han innser at det ikke er en konsert NRK har dekket, men at det er et innslag Dagsrevyen selv har laget. 

Han forteller at han har fått bekreftet at artistene har fått betalt.

– Dette er ikke en nyhet. Dette er konstruert av NRK. Det er som om Sidsel Vold hadde leid inn palestinske musikere til å synge gamle jødiske låter på Vestbredden.

Han mener innslaget er et brudd på Vær Varsom-plakatens 3.11 om betalte kilder. Årsaken er at artistene også snakker om sitt forhold til Nilsen i innsalget.

– De intervjues med honorar. Dette er honorerte kilder. Og det er ikke bare brudd på 3.11, men også min gode venn punkt 2.3, sier han og refererer til da han klaget inn TV 2 til PFU etter en sak om ME. TV 2 ble felt for saken.

– Gjør seerne oppmerksom på det

NRK samlet flere musikere til en hyllest av Lillebjørn Nilsen.

I podkasten påpeker Eia at han ikke ser råd for å klage inn NRK til PFU selv, fordi det preget han sist, men vil at makker Tore Sagen skal klage inn saken.

Medier24 har forelagt kritikken fra Eia til NRK. 

Hanna Thorsen, Redaksjonsjef Dagsrevyen, skriver at innslaget er ikke et nyhetsinnslag, men en hyllest til Lillebjørn Nilsen. 

– Vi gjør seerne oppmerksomme på at det er vi som har invitert artistene i introduksjonen. Det stemmer at vi har betalt artistene et standardhonorar for den musikalske jobben de har bidratt med. I tillegg kommer de med en kort kommentar om hva Lillebjørn har betydd for dem.

 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS