Jon Gelius var denne uken tilbake i Dagsrevyen-studio etter fire års fravær.

Jon Gelius med Dagsrevyen-comeback: – Veldig rart å være tilbake

NRK-veteranen er tilbake som nyhetsanker denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

En gammel Dagsrevyen-kjenning var tilbake på skjermen denne uken.

NRK-veteranen Jon Gelius (57) er nemlig hentet inn som sommervikar i ankerrollen - fire år etter at han sluttet i redaksjonen for å flytte hjem til Arendal.

Da hadde han 25 år bak seg i Dagsrevyen-redaksjonen.

– Jeg ble overraskende spurt om å være sommervikar, noe jeg synes var både stas og veldig hyggelig. Ofte forbinder man sommervikarer med unge folk, men nå har de puttet inn en erfaren journalist. Det er veldig gøy, sier Gelius til Medier24.

Comeback med Owing

Helt borte fra Dagsrevyen har selvsagt Gelius ikke vært de siste årene. Som riksreporter for NRK Sørlandet er han ofte å se på direkten i nyhetsflatene.

Det var likevel spesielt å gå inn i studioet på Marienlyst i Oslo igjen, innrømmer han.

– Det er noe helt annet å være i studio. Det er fire år siden jeg var der sist, og det var veldig rart å være tilbake, sier Gelius.

– Det var også mange nye fjes der, men heldigvis hadde jeg første sending med min gamle makker Nina Owing. Hun er en god kollega, og vi er nesten som «et gammelt ektepar» i den sammenhengen. Vi kom kjapt inn i den samme gamle tralten, forteller han.

Gelius har også fått en rekke tilbakemeldinger etter comebacket.

– Det har vært mange hyggelige og rørende tilbakemeldinger. Både fra seere og gamle kollegaer, forteller han.

På spørsmål om hva som er annerledes ved å være Dagsrevyen-anker i 2021, sammenlignet med 2017, så er Gelius klar:

– Dagsrevyen har utviklet seg på flere måter. Det er mye bedre visualitet i sendingen, og studioet er annerledes med tekniske hjelpemidler som storskjerm.

– Men den gamme grunnbasen er der: Den gode og konstruktive journalistikken. Det også fortsatt et veldig proft apparat rundt sendingene. Selv om jeg kjente at det var litt ekstra nerver, så kom jeg raskt inn i det, sier Gelius.

Ikke permanent løsning

57-åringens vikariat går over sommeren, og han skal også være vikarierende vaktsjef for Dagsrevyen.

Men noen permanent overgang til Marienlyst-redaksjonen blir det ikke, understreker Gelius.

– Jeg gjorde et livsvalg da jeg flyttet hjem, og jeg stortrives i Arendal. Jeg har en helt annen frihetsfølelse, og har innsett at turnustilværelsen ikke er noe særlig når man har passert et visst antall år, sier han med et smil.

– Jeg synes det er veldig stas å bli spurt om vikariat, og jeg håper jeg får muligheten igjen. Men dette blir ikke på permanent basis, sier Gelius.

Powered by Labrador CMS