Linn de Lange er ny journalist i Subjekt
Linn de Lange er ny journalist i Subjekt

Linn de Lange blir journalist i Subjekt

Forlater konsulentbransjen og gjør comeback som journalist.

Publisert Sist oppdatert

Subjekt vokser og ansetter en ny journalist på fulltid. Avisen lages nå av tolv fast ansatte og 20 frilansere.

Linn de Lange (40) har en mastergrad i journalistikk fra Universitetet i Oslo, og en bachelorgrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen.

– Jeg har fulgt med på Subjekt en god stund og liker hvordan redaksjonen evner å dekke kunst- og kulturfeltet på en bred og tilgjengelig måte, sier hun, og fortsetter:

– I tillegg er fremstår avisen som et uredd og ungt sted med god takhøyde.

40-åringen har vært digitalredaktør i Nationen og viktige verv som styremedlem i Norsk redaktørforening, Nettavisen og Medienettverket. I tillegg har hun jobbet i medier som TV 2 og Nettavisen.

De siste årene har hun imidlertid speidet inn i mediebransjen utenfra, som konsulent i Varde Hartmark, og som selvstendig konsulent fra 2018.

Subjekts sjefredaktør, Danby Choi, er svært fornøyd med ansettelsen av de Lange.

– Det var en utrolig sterk søkerliste i år. Vi stilte høye krav med flere intervjuer og oppgavebesvarelser, og Linn de Lange leverte rett og slett på aller høyest nivå. Hun kommer til å styrke laget, sier Choi.

Choi mener 40-åringen blir en viktig ressurs.

– Linn de Lange er en tungvekter og har redaksjonell «pondus». Hun tar med seg viktige erfaringer inn i redaksjonen vår.

Nyhetsredaktør Geir Bergersen Huse stemmer i.

– Hun har speidet både mediebransjen og kulturfeltet fra både inn- og utsiden og vil bistå med viktig innsikt og riktig kompetanse i vår videre satsing på kvalitet.

Powered by Labrador CMS