Danby Choi diskuterte kulturjournalistiikk på Svarte Natta.
Subjekt-redaktør Danby Choi er en av nisjeredaktørene som støtter Altså-redaktør Ida Eliassens bekymringer for pressestøttens konsekvenser for mindre medier. Her er han avbildet på Svarte Natta i fjor høst.

Vil endre pressestøtten: – De frittstående mediene blir færre

Subjekt-redaktør Danby Choi går i spissen for en reform av pressestøtten. 

Publisert Sist oppdatert

Debatten om pressestøtten har blusset opp igjen i kjølvannet av konkursen til magasinet Altså.

Altså-redaktør Ida Eliassen sa til Medier24 i forrige uke at mangelen på nettopp pressestøtte - mer presist at de ikke hadde mulighet til å søke om det - var en av grunnene til at prosjektet gikk i grøfta

Eliassen håpet konkursen ville føre til en debatt. Og får nå støtte av nisjeredaktørene Danby Choi i Subjekt og Harald Klungtveit i Filter Nyheter. 

Begge går denne uken ut i Klassekampen og vil ha en reform av pressestøtte-ordningen, og gjøre det til et virkemiddel for også å kunne etablere nye medier.

Klassekampen har kartlagt fordelingen av pressestøtten, som viser at 67 prosent av avisene som mottar den er tilknyttet et stort konsern - enten Amedia, Schibsted eller Polaris. 

Choi mener dette ødelegger for mindre, uavhengige medier. 

– De frittstående mediene blir færre, maktkonsentrasjonen øker og stordriftsfordelen blir tydeligere, sier han til Klassekampen.

Choi skrev også en kommentar om dette i egen avis i forrige uke, der han slår fast at «de frittstående mediene blir færre og færre. Nå er det alvor».

Eliassen løftet flere av de samme bekymringene om dagens pressestøttte-ordning overfor Medier24 i forrige uke

– Ordningen er ganske poengløs. Den trenger en ordentlig revisjon. Man må se på hvordan den fungerer i virkeligheten for sånne som oss, hevdet hun

Senterpartiets mediepolitiske talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen, sier til Klassekampen at regjeringspartiet ikke er «fremmed for å gjøre vurderinger hvis det er slik at maktkonsentrasjonen får konsekvenser for meningsmangfoldet».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS