Abiel Tesfai leder P3s nye intervjuserie på YouTube, hvor han «tar en prat med» ulike personer i det urbane miljøet.
Abiel Tesfai leder P3s nye intervjuserie på YouTube, hvor han «tar en prat med» ulike personer i det urbane miljøet.

P3 vil sørge for mer hiphop til folket: Lanserer «P3X»

Lanserer også en intervjuserie på YouTube med mangeårig P3-programleder og DJ Abiel Tesfai ved roret.

Publisert

NRK P3 har gjort en rekke endringer i musikkprogrammene sine den siste tiden, og torsdag lanserer de nyheten «P3X», som skal være en mer oppdatert hip hop-spilleliste i NRKs nettradiospiller.

De skal tilby «en miks av kjente og ukjente låter, og særlig gi spilletid til et bredt utvalg av nye norske rap- og RnB-artister», skriver NRK. 

P3s musikksjef Daniel Ramberg sier at dette handler om å gi P3s lyttere et bedre hiphop-tilbud. 

– Vi gjør dette først og fremst fordi det skjer såpass mye i norsk hiphop og det er en viktig sjanger, som vi vil løfte fram. Det at vi skal bli flinkere til å oppdatere nettradio-spilleren betyr ikke at det blir mindre hiphop og RNB på P3 eller MP3, sier han til Medier24. 

Han understreker at selv om spillelista på nettradioen bytter navn fra «NRK National Rap Show», så kommer programmet med samme navn til å fortsette på P3 fredag kveld – fortsatt med Tommy Tee ved roret. 

 

Lanserer YouTube-serie 

I tillegg til den ferske, og mer oppdaterte spillelista, kommer det også en ny intervjuserie på YouTube, med Abiel Tesfai i programlederrollen.

Tesfai har lang erfaring fra P3, og kommer til å «ta en prat med» ulike folk i det urbane miljøet i både Norge og resten av verden i den nye serien. 

– Det er den musikken jeg har vokst opp med. Alt fra Motowns glansdager med Smokey Robinson og Michael Jackson til den glade, men sensuelle nittitalls-RnB'en. Ikke minst inntoget av urban klubbmusikk i populærkulturen på 2000-tallet. Hiphop er jo også den aller største sjangeren i verden akkurat nå og har slått både popen og rocken ned i støvlene på hittlistene. Derfor er denne serien mer aktuell enn noensinne, sier Tesfai til NRK. 

Ramberg sier at det var helt naturlig å sette Tesfai til å lede nettopp det programmet. 

– Abiel har jobba som DJ og programleder hos oss i mange år. Han flink til å formidle og har god og bred kunnskap om feltet, og da var det helt naturlig at han skulle lede intervjushowet på YouTube, sier han

Powered by Labrador CMS