Mathias Klingenberg og Hanne Kirknes Løvik har fått fast jobb i TU.no.

Se, to faste ansettelser i mediebransjen: Mathias og Hanne får jobb i Teknisk Ukeblad

TU.no styrker seg på datajournalistikk, teknologi og samferdsel. 

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Teknisk Ukeblad melder om to nye ansettelser, begge i faste stillinger: 

  • Mathias Klingenberg (28) har vikariert for tu.no i to perioder, og får nå fast jobb. Mellom de to vikariatene videreutviklet han seg som journalist i E24. Mathias dekker det meste innen teknologi og innovasjon, men har et spesielt blikk på samferdsel, melder TU. 
  • Hanne Kirknes Løvik (35) har vært desksjef i ABC Nyheter ABC Startsiden, før hun spesialiserte seg innen datajournalistikk, noe hun vil fortsette med i tu.no – både i gravefasen og til visuell presentasjon. Hun har ti års erfaring som nettjournalist, og har sittet i styret til NONA.

Svein-Erik Hole, redaktør for TU.no, er fornøyd med de to nyansatte: 

TU.no styrker seg innen datajournalistikk. Hvis små redaksjoner skal klare å konkurrere med de store i forhold til å sette viktige saker på dagsordenen, må vi jobbe smart, sier han. 

- Og når vi kobler utviklerkompetanse med redaksjonell kraft, kan vi finne helt nye sammenhenger. Datamaskinene kan samle inn, kverne og sortere enorme mengder informasjon som ville vært umulig å rekke over manuelt.

TU.no vant Netthodeprisen i 2016. I midten redaktør Svein-Erik Hole, til høyre redaksjonell utvikler Ruben Solvang. Til venstre; Einar Otto Stangvik fra VG, som også vant pris.

Kirknes Løvik er en erfaren journalist som har lært seg koding. TU-redaksjonen har også en utvikler som nå holder på å ta START-kurs i journalistikk, mens en annen journalist har tatt et års permisjon fo rå studere informatikk. 

- Med alle disse på plass, satser TU.no på å grave fram flere store avsløringer. Som den NONA i fjor kåret til Årets beste digitaljournalistikk, en sak om at 21 ansatte i vegvesenet eier aksjer for store verdier i selskaper de tildeler millionkontrakter til, sier Hole. 

  • For ordens skyld: Teknisk Ukeblad Media AS eier 10 prosent av Medier24 AS, og bedriftene er samlokalisert i Oslo sentrum. 
Powered by Labrador CMS