Journalist i TV 2, Tonje Steinsland.

TV 2-Steinsland svarer på kritikken

Journalist i TV 2, Tonje Steinsland intervjuet David Toska til dokumentaren «Vårt Lille Land» i 2019. To og et halvt år etter at dokumentaren ble sendt stilte hun opp som fadder for Toskas barn. Nå forklarer hun hvorfor.

Publisert

Dagens Næringsliv kunne mandag melde at Tonje Steinsland er fadderen til David Toskas barn.

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, forteller til DN via e-post at Steinsland informerte ledelsen i tråd med rutinene, og har siden vært inhabil i saker om Toska.

Steinsland stilte opp under journalistkonferansen Fortellingens kraft. Fadder-relasjonen ble ikke nevnt fra scenen.

Nå forklarer hun i en kronikk på TV 2 hvorfor hun ble fadder til Toskas barn.

– Selvfølgelig har mine kritikere rett i at jeg ikke kan være involvert i hans familie på det private plan og samtidig lage en film om hans forbrytelser. Men det var heller ikke i den rekkefølgen det skjedde, skriver Steinsland.

Hun forklarer at dokumentaren «Gåten David Toska» i Vårt lille land ble publisert i 2019. Gjennom kildearbeidet de fem årene hun fikk med Toska understreker hun at han var hennes kilde og ikke hennes venn.

Etter dokumentaren hadde hun og Toska minimalt med kontakt, fram til han fikk samboer og barn. Paret spurte så om hun ønsket å være fadder til barnet - et spørsmål hun sa ja til, og orienterte TV 2-ledelsen om valget.

– Valget var gjennomtenkt. Det handler om mitt verdi- og menneskesyn. Jeg mener alle mennesker har rett til å få komme tilbake til samfunnet etter at de har sonet sin straff og gjort opp for seg. Det er et viktig prinsipp i et rettssamfunn, ikke bare i form av offentlig kriminalomsorg, men som en holdning og inkludering fra hver enkelt av oss, forklarer hun i kronikken.

Powered by Labrador CMS