David Toska skal sitte i sjakkstudio med TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer (til venstre), programleder Fin Gnatt og sjakkommentator Heidi Røneid. Foto: Erik Teige / TV 2
David Toska skal sitte i sjakkstudio med TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer (til venstre), programleder Fin Gnatt og sjakkommentator Heidi Røneid. Foto: Erik Teige / TV 2

David Toska blir sjakkekspert for TV 2

NOKAS-raneren håper ikke hans bakgrunn blir et forstyrrende element.

Publisert Sist oppdatert

Ransdømte David Toska blir sjakkekspert på TV 2. Det melder kanalen selv.

Toska ble i 2005 dømt i norges mest kjente bankran, NOKAS-ranet, til 2o års fengsel. Han ble utpekt som hovedmannen i ranet der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

Toska er i full jobb hjemme i Bergen, har samboer og barn, opplyser han til TV 2. Han har nå vært en fri mann i tre og et halvt år.

Han forteller til kanalen at han spilte sjakk som ungdom, og deltok blant annet i ungdoms-NM. I fengsel blusset interessen opp igjen.

Toska sier til TV 2 at han ikke har tenkt mye på reaksjonene som kan komme.

– Det kommer helt sikkert til å bli noe. Jeg håper at det går over og at folk kan fokusere på sjakken. Jeg tror at det veldig fort kommer til å gli over, i hvert fall for min del. At det som får stå i fokus er det som skjer på sjakken, og at min historie ikke blir et forstyrrende element.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forklarer hvorfor de inviterer Toska som gjest til sjakkpanelet.

– Etter at initiativet kom fra sjakkmiljøet i Bergen, har vi brukt en del tid og gått de nødvendige rundene for å kunne ta en beslutning vi nå føler oss komfortabel med. De samlede tilbakemeldingene fra de vi har snakket med tilsier at dette er et positivt tiltak. Vi har vært spesielt opptatt av å høre med familien Klungland og deres holdning har vært tillagt stor vekt, sier Jansen Hagen til TV 2.

Familien til avdøde Klungland sier til kanalen at de ikke har noe imot at Toska stiller opp på TV.

Toska skal i første omgang bidra under sjakkturneringen Tata Steel mandag og tirsdag.

Powered by Labrador CMS