David Toska blir sjakkekspert på TV 2 den kommende uken. Her ankommer han Oslo tingrett i 2009.

TV 2 skal bruke David Toska som sjakkekspert - nå trekker sponsor seg fra avtale

TV 2 svarer at de tar valget til etterretning, men at de fremdeles står for sin redaksjonelle vurdering.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Søndag ble det kjent at TV 2 skal bruke NOKAS-dømte David Toska som sjakkekspert i forbindelse med turneringen Tata Steel.

Nå trekker inkassoselskapet Intrum seg fra en sponsoravtale med TV 2. Det skriver Dagbladet, som siterer markeds- og kommunikasjonsdirektør i Intrum, Bunny Nooryani.

«Bruken av tidligere straffedømte David Toska fører til at tv-programmet vil assosieres med en alvorlig handling som fortsatt vekker vonde minner hos mange. Vi forstår at det er ulike synspunkter på å gi Toska en slik TV-rolle, men assosiasjonene det bringer med seg gjør at vi ikke ønsker å sette Intrums navn på sjakkprogrammene», skriver Nooryani i en SMS til Dagbladet.

Toska ble i 2005 dømt til 20 års fengsel, etter det som er Norgeshistoriens mest kjente bankran, NOKAS-ranet. Han ble utpekt som hovedmannen i ranet der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, sier de tar selskapets beslutning til etterretning. Han sier de står for sin redaksjonelle vurdering, og at de ikke har vurdert å endre sin beslutning som følge av reaksjonene nyheten har fått.

Powered by Labrador CMS