LLA svarer: - Jeg er fascinert over hvordan vi oppfattet applausen vidt forskjellig

REPLIKK: Markedssjef Geir Hus svarer på papir-kritikken.

Publisert Sist oppdatert
  • Geir K. Hus er markeds- og informasjonssjef i Landslaget for lokalaviser

Som vi ser på bildet fra LLAs landsmøte, satt jeg på stolen ved siden av digitalredaktør Elin Sofie Lorvik i Trønder-Avisa.

I ettertid er jeg, som LLAs programansvarlig for omtalte debatt, fascinert av hvordan vi oppfattet applausen fra salen så vidt forskjellig.

Elin Sofie tolket den som at 250 lokalavismedarbeidere ga trampeklapp for dem som ikke er på nett. Selv tolket jeg applausen som en hyllest til aviser som klarer å tenke to tanker samtidig; vi må dyrke lokalavisa både på papir og nett.

Vi må bruke alle plattformer for alt de er verdt. Vår egen bransje må, som jeg synes vi har gjort alt for lenge, slutte å snakke ned papir og opp nett. Vi må snakke opp begge deler.

Men viktigst av alt; det er all grunn til å fortsatt ha stor tro på det nære og det kjære, på lokal og troverdig journalistikk, som våre lesere vil betale for – og med lokale annonser som gir lokale kremmere kunder inn i butikken. Uansett plattform.

Slik tolket i hvert fall jeg applausen fra lokalavisene fra store deler av landet. De kom fra lokalaviser med et variert eierskap, både konserner og lokalt eide lokalaviser, blant annet familieeide aviser som har drevet lokalaviser i over 100 år og som trolig har tenkt å overlate lokalavisa si i beste stand også til neste generasjon.

Jeg er sikker på at alle sammen klappet for at vi, tross alle typer utfordringer, har grunn til å ha tro på lokalavisas fremtid; nok en gang; på alle plattformer.

Sannsynligvis er Trønder-Avisas digitale redaktør stort sett enig i dette. Jeg føler meg trygg på at også Elin Sofies hjerte brenner for lokalavisa.

Etter å ha lest min sidedames innlegg både to og tre ganger, ser jeg at vi stort sett er enig om det meste, og kanskje det viktigste; å være der leseren er.

Vi må bare huske å være flere steder, også på papiret, der mesteparten av lokalavisenes annonse- og leserinntekter er i dag.

Og ja, så vi må, samtidig, ta vår plass i den digitale verden, der vi regner med at annonse- og leserinntektene vil øke og øke.

Mange lokalaviser gjør nettopp det – og det klapper vi for.

Elin Sofie håper det finnes rom også for en digital klem på Landslaget for lokalaviser sitt landsmøte neste år. Det kan hun regne med.

Enn så lenge fortjener lokalavisene uansett både kyss, klapp og klem for den flotte jobben de gjør landet rundt.

Powered by Labrador CMS