Fra søndagens omtaler av Ernas besøk på Miniøya i helga.

VårtOslo svarer:

Om statsministerens besøk på Miniøya og kritikken mot VårtOslos dekning av Ernas bevæpnede vakter

DEBATT: - Jeg lurer på hvorfor Medier24 ønsker at fem høns skal bli til en lett fjær, spør Vegard Velle.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Vegard Velle, redaktør for Vårt Oslo.

Medier24 mener VårtOslos dekning av det tungt bevæpnede statsminister-besøket til Miniøya viser «hvor galt det kan gå når unøyaktigheter og journalistisk slurv får la én fjær bli til fem høns».

Skribent og redaktør Gard Michalsen har to hovedinnvendinger: Tittelen og kildetilfanget.

I tittelen mener Medier24 det er blitt begått en faktafeil. Tittelen lyder «Statsministeren valgte å ta med seg tungt bevæpnet politi på barnefestival i Oslo. Flere deltakere reagerte sterkt».

Michalsen hevder at Erna ikke har valgt noe som helst. Dette begrunner han med at det er politiet som vurderer sikkerheten.

Dette er et poeng ingen bestrider.

Men Medier24 får det til å virke som at Erna Solberg ikke visste at hun ville bli eskortert av tungt bevæpnede vakter på barnefestivalen, og at hun ikke hadde noe annet valg enn å ta med seg disse.

Enten hun visste eller ikke visste om politibevæpningen, hadde hun et valg: hun kunne latt være å gå. Ut fra reaksjonene til de VårtOslo intervjuet, ville det vært det beste valget.

Miniøya er en barnefestival hvor de voksne må ha med seg barn for å slippe inn.

Hvilke barn hadde statsministeren med seg? Hva gjorde hun der i første omgang?

Når det gjelder kildetilfanget til VårtOslo, mener Michalsen dette er begrenset og «høyst diskutabelt». Jeg er uenig.

Som hovedkilde Irene Skagestad skriver i din debattråd, tok hun kontakt med VårtOslo fordi hun var bekymret og ville tipse Oslos nyoppstartede lokalavis.

Jeg kjenner Skagestad fra tidligere og anser henne som en troverdig og god kilde. Det samme gjelder Stine Raastad, som reagerte spontant og sterkt på bevæpningen under barnefestivalen, før hun i det hele tatt visste at VårtOslo skrev om saken.

Vi har etter publiseringen hatt kontakt med flere foreldre som følte det på samme måte som disse to. Etter at vi satte saken på dagsorden, gjorde TV2 en grundig jobb med å intervjue en rekke kilder som målbar den samme kritikken mot besøket, noe Medier24 overså i sin mediekritikk.

Det er ikke vanskelig å finne personer som reagerte sterkt på de tungt bevæpnede politifolkene under barnefestivalen.

En rekke medier valgte å gå videre med saken til VårtOslo.

Min teori er at mange av leserne reagerte på samme måte som VårtOslos kilder, og at dette var en viktig årsak til at saken tok fyr i mediene i går.

En fjær ble til fem høns, sier Medier24. Jeg lurer i stedet hvorfor Medier24 ønsker at fem høns skal bli til en lett fjær å blåse bort?

Bevæpning av politiet i det offentlige rom er en viktig samfunnsdebatt. Det samme gjelder graden av sikkerhet myndighetspersoner skal omgi seg med.

Er det sånn i dag at statsministeren alltid går rundt med bevæpnede vakter i offentligheten?

Når begynte i så fall dette? Og hva slags type sikring trenger vi på offentlige arrangementer?

Dette er viktige spørsmål pressen bør sette fokus på.

Det er sikkert Michalsen enig i.

Powered by Labrador CMS