Maria Mena gikk en tur på stien og tullet om det på Facebook. MEN DETTE ER IKKE EN SAK!

KOMMENTAR: - Det får være grenser på klikkhoreri. At Maria Mena går seg vill på Hvaler er ikke en sak, skriver frustrert kulturjournalist Kai Svellingen Flatekvål.

Publisert Sist oppdatert
  • KAI SVELLINGEN FLATEKVÅL, kulturjournalist i Bergensavisen

Lørdag 21. mai bestemte popstjerne Maria Mena seg for å gå på handletur. Det skulle bli en tur på Hvaler i fem timer hun ikke hadde bedt om.

Noen timer senere poster hun en melding på sin egen offisielle Facebook-side, der hun med humor og gnistrende streng stemme ”kjefter” på de som hjalp henne hvor hun skulle gå.

Dette skrev hun på sin Facebook-side:

 

Bare noen timer senere dukker det opp en sak hos Fredriksstad Blad, med følgende overskrift:

Maria Mena gikk seg vill på Hvaler: - DETTE ER IKKE EN STI.

Saken inneholder ikke noe annet enn det Mena skriver på nettet.

Jeg gjentar:

Den inneholder ikke noe som helst annet enn akkurat det popstjernen selv skriver på sine egne nettsider.

Journalisten har ikke en gang tatt seg bryet med å kontakte Maria Mena for å høre hvordan det gikk. Hadde vedkommende gjort det, så hadde kanskje artisten sett humoren i en slik sak, og latt seg sitere. Hadde det skjedd, så hadde det kanskje blitt en litt mer interessant sak.

Avisen har altså lest Menas posting på det sosiale nettstedet og etter alt å dømme tenkt; så kult! Her kan vi lage en sak. Maria Mena gir alltid klikk. 

Kvalitetskravet for god kulturjournalistikk, derimot - det har redaksjonen denne kvelden tydeligvis lagt igjen hjemme.

Vær så snill, kjære Fredriksstad Blad. Det finnes kulturjournalister her ute i vårt langstrakte land som faktisk forsøker å bli tatt på alvor.

Kultur er ikke akkurat kioskvelteren på nett for tiden, og mange av oss i kulturredaksjonene forsøker å lage saker som omfatter kulturlivet på en seriøs måte.

Artikler som denne fra Fredriksstad Blad ødelegger for de som forsøker å gjøre et skapelig håndtverk.

Det får være grenser på klikkhoreri.

At Maria Mena går seg vill på Hvaler er ikke en sak. Det er en-ikke sak, for å være helt ærlig.

Det er sikkert mange som er komplett uenige med meg.

Jeg mener uansett at det bør være et minimiumskrav for hva man faktisk presterer å publisere på en nettside.

Jeg kjenner Fredriksstad Blad som en veldig god avis. Det overrasker meg derfor at nettdesken tar det valget de gjorde med en kjendis på ville veier.

Mena var også ganske misfornøyd etter at Fredriksstad Blad omtalte den ufrivillige turen, noe hun gav uttrykk for på sin FB-side.

Det er helt greit, men det som irriterer undertegnede, er at artister som opplever å bli gjenstand for slike lite gjennomtenkte og ganske latterlige saker, ikke gidder å ta noen journalister på alvor.

Mena har ikke vært bortskjemt med god journalistikk. Neste gang hun kommer til Bergen for å holde en konsert kan det være hun takker nei til nettopp min redaksjon.

Hun takker kanskje nei fordi hun ikke gidder å bli utsatt for elendig kulturjournalistikk. Om det skulle skje, så kommer jeg til å skylde på noen.

Så meste gang en kjendis går en tur på stien: Ikke lag en sak av det, hvis det ikke er en sak!

Powered by Labrador CMS