PRAVDA? Justisminister Per-Willy Amundsen får tåkeprisen fra Geelmuyden Kiese.
PRAVDA? Justisminister Per-Willy Amundsen får tåkeprisen fra Geelmuyden Kiese.

Offerkommunikasjon fra monstermunn. Gratulerer med årets første tåkepris, Amundsen!

KOMMENTAR: - Det er lov å klage på media, men ikke når du er statsråd. Slutt med det, skriver Geelmuyden Kiese til justisminister Per-Willy Amundsen.

Mens Trump startet presidentgjerningen med å trampe på media, dukker det plutselig opp mediegufs fra øst også. Landets ferske justisminister kaller avisa Nordlys «Pravda» og «fake news».

Per-Willy Amundsen fortsetter der han slapp i fjor; han vinner tåkeprisen i januar, som han gjorde i desember.

Det er lov å klage på media, men ikke når du er statsråd.

I GK kaller vi det offerkommunikasjon i monstermunn. Slutt med det, Amundsen!

 

Det er Geelmuyden Kieses partnerskap som står bak prisnominasjonen.

Det var knallhard konkurranse om tåkeprisene i den første måneden av 2017, og vi har fått to verdige vinnere:

Tåkelur

Dagbladets lederartikkel 2. januar tar for seg organdonasjon. Mange dør i kø; i løpet av 2016s første ni måneder døde 26 personer på sykehus i påvente av transplantasjon. Fjoråret ble et dystert år: Høyeste avslagsprosenten for organdonasjon på ti år. Dagbladet skriver:

«Å nekte levende mennesker livet fordi du vil ta med deg dine organer under jorda, er en umoralsk handling.»

En meget klar tale om et viktig tema; vi gratulerer Dagbladet med tåkelur (og håper at det er lenge til papiravisa går under jorda).

Tåkeprat

Så var det klimafornekter Per-Willy Amundsen, som nå har akslet justisministerens kappe, og blitt ytringsfrihetens høye beskytter. Han ble så forbannet på Nordlys’ dekning av årsmøtet i Troms Frp at han sammenlignet avisa med Pravda, Sovjetunionens propagandamaskin.

Statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet holdt en times innledning, uten å nevne om den nye innfartsveien til Tromsø (E 8) som regjeringen har lovet, er med i Nasjonal transportplan (NTP).

Når Nordlys stiller spørsmål om hvor veiprosjektet er blitt av, koker det over for Amundsen på Facebook:

«Pravda omtaler det faktum at Tom Cato ikke kan lekke fra NTP som et: «E8-utspill». Deretter gir Pravda Ap frie tøyler for kritikk av regjeringen, for det som åpenbart er en ikke-sak. Dette er journalistikk på lavmål. Fake News på norsk. At Pravdas politiske redaktør ikke evner å se det er kun skremmende og trist.»

Det er tøft å være regjeringsparti – særlig når regnskapet skal gjøres opp på slutten av fireårsperioden. Men hva gjør man når man ikke klarer å innfri alle løftene man gikk til valg på, og mediene oppdager det?

Da tar man en Trump og går til angrep på media. Kommunister!

Frp har tradisjon for å mislike medier som ikke alltid er enige med dem selv. Carl I. Hagen pleide å kalle NRK for ARK (Arbeiderpartiets Riks Kringkasting), men da var Hagen opposisjonspolitiker.

Amundsen er statsråd. For makthavere kan det være fristende å prøve å plassere media i monsterrollen. Det er et billig trick som vi ikke må gå på. Kjipe nyheter er ikke det samme som falske nyheter. Forsøk på manipulasjon, vil tåkepratjuryen alltid slå nådeløst ned på.

Gratulerer med årets første tåkepris, Amundsen!

Powered by Labrador CMS