Programleder for Debatten på NRK, Fredrik Solvang, stiller seg tvilende til at NRK avpubliserte «Japanese Ramm show».

Fredrik Solvang om NRKs fjerning av Nicolay Ramm-serien: – Kan ingen komikere heretter herme etter dansker og finner?

– Hva blir konsekvensen av at det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre som japansk gameshow egentlig, spør Fredrik Solvang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag formiddag valgte NRK å avpublisere Nicolay Ramm-serien «Japanese Ramm show».

– Vi ser nå at vi har tråkka feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Er det ikke gøy, så er det ikke gøy. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Nicolay Ramm i en pressemelding.

Programleder for Debatten på NRK, Fredrik Solvang, stiller seg tvilende til NRKs avgjørelse på Instagram tirsdag.

– Hva blir konsekvensen av at det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre som japansk gameshow egentlig? Hadde Nicolay Ramm sminket seg brun, myst og lagd skjeve øyne, syns jeg (som i utgangspunktet er var for den slags) saken hadde stilt seg helt annerledes, men det gjorde han ikke.

Så langt er det over 17 000 som har likt Instagram-posten.

Solvang er klar på alle skal få ha sine egne meninger, men skriver videre at han selv lo av gameshowet.

– Jeg lo, for jeg syns han nailer det rare med japanske og asiatiske gameshow godt uten å være slem. Kan ingen komikere heretter herme etter dansker og finner, for ikke å snakke om russiske ubåtkapteiner?

NRK opplyste tirsdag at de valgte å avpublisere episodene etter sterke reaksjoner fra publikum.

Rådssekretær i Kringkastingsrådet opplyser til Kampanje at det har kommet seks klager inn til rådet knyttet til programmet. To av henvendelsene gjelder innholdet i programmet, mens fire av klagene er knyttet til avpubliseringen.

Influenser Jenny Huse uttalte til VG at hun ble ukomfortabel når hun så at Ramm så asiatisk ut og snakket med en asiatisk aksent.

– Jeg blir så sint for at de ikke forstår at dette ikke er greit, og at dette er humor nå til dags. Når NRK gjør dette legger de opp til at andre kan gjøre narr av det. Karakteren sier «ching chong» og det har jeg alltid blitt gjort narr av, sa Huse til VG før NRK hadde fjernet serien.

Powered by Labrador CMS