Fredrik Solvang, NRK.

Fredrik Solvang ble påspandert luksustur av milliardær

NRK-profilen Fredrik Solvang stod på gjestelista da eiendomsmilliardær Christian Ringnes og forloveden Lotte Birgitta Inger inviterte rundt 100 mennesker på cruise i høstferien, melder Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Solvang bekrefter til Dagens Næringsliv at han deltok på cruiset som i utgangspunktet skulle feire et planlagt bryllup mellom Christian Ringnes og Lotte Birgitta Inger.

På gjestelista stod flere kjente personer, blant annet milliardær Stein Erik Hagen, Ferd-arving Katharina Andresen og investor Knut Brundtland, ifølge avisen.

Solvang har vært venn med Inger i flere år.

Til DN forteller Solvang at han ikke opplyste NRK om turen.

– Jeg sa ikke hva eller hvor jeg skulle. Når du ringer, tenker jeg at det skulle jeg kanskje gjort. Men jeg tenkte ikke på det da, siden jeg så på det som et helt privat bryllup. Jeg pleier ikke å plage redaktørene mine med alle bryllup, middager, treff og bursdager jeg er i. Derfor tenkte jeg ikke på å varsle dem, for jeg så det ikke som problematisk, sier han til avisen.

NRK-profilen er programleder på Debatten. Han skriver i et innlegg på Instagram at «hvis situasjonen skulle oppstå at noen som var med på turen er aktuelle for deltakelse i Debatten, må jeg i hvert enkelt tilfelle vurdere habiliteten min».

«Med så mye fokus som det er på meg, må jeg alltid, hver bidige dag jeg går ut av døra, tenke på konsekvensene av egne handlinger. Det gjorde jeg også i denne forbindelsen, og jeg har siden jeg ble venn med Christian Ringnes utelukket at jeg kan ha noe å gjøre med ham som journalist», skriver han også.

Redaktør for nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, skriver følgende i en SMS til DN:

– Som Fredrik sier reiser det noen habilitetsspørsmål, for eksempel i forhold til Christian Ringnes, men de har jo vært der en stund. Skulle det oppstå andre habilitetsspørsmål som følge av arrangementet må vi vurdere det konkret.

Powered by Labrador CMS