MediaPuls: Flere GirlGeeks og færre grådresser kan redde norske mediehus

PODKAST: Kvinnedagen ble markert – for MediaPuls sin del – med krisedårlige opplagstall, og krisedårlig teknologi-interesse blant kvinner, som rammer både IT-bransjen og mediehusene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Episode 40 ble spilt inn på selveste kvinnedagen. Samme dag som MBL la frem opplagstallene for mediehusene i 2015.

Det er også hovedtemaene i denne episoden. Og med så viktige temaer på programmet, så har vi lagt vekk stoppeklokken, og latt det stå til!

Den 105. kvinnedagen

I anledning av kvinnedagen – den 105. i rekken – har MediaPuls tatt en prat med Louise Fuchs fra Schibsted, for å diskutere den altfor lave interessen for teknologi blant kvinner, og den lave kvinneandelen i norsk IT-bransje og blant norske mediebedrifter som sådan.

Louise er digital kommunikasjonsspesialist hos Schibsted Media Group, styremedlem i TENK Norge, grunnlegger av Schibsted Women in Tech initiative og aktiv medlem av GirlGeekDinners.

Etter samtalen med Louise er det opplagstallene som ble lagt frem 8. mars som er tema. Marius og Hans-Petter ser nærmere på vinnere og tapere – både digitalt og analogt – og har vært i kontakt med Gard i Medier24 og Knut Kristian i Kampanje for å få deres vurderinger på tilstanden i norske mediehus.

I tillegg har vi vært i kontakt med Simen Eriksen fra Dekode – det norske selskapet som har utviklet en Facebook Instant Articles-plugin for 250 millioner WordPress-siter, og vi gratulerer også Runa Sandvik som tiltrer 21. mars som ny direktør for informasjonssikkerhet i New York Times sin redaksjon.

Her blir det ris og ros, og muligens også litt rant.

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/251046766" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker fra ukens episode:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård-Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS