Det blir en ny sesong med Demenskoret. Her fra konserten på Chat Noir som ble vist i den første sesongen.
Det blir en ny sesong med Demenskoret. Her fra konserten på Chat Noir som ble vist i den første sesongen.

Ny sesong av NRKs «Demenskoret»

Det blir en ny sesong av den populære serien, bekrefter NRK.

Publisert Sist oppdatert

Innspillingen av andre sesong starter opp i slutten av august, og serien kommer på NRK i starten av 2024, skriver NRK i en pressemelding.

Kim Wigaard er fortsatt dirigent. Sammen med musikkterapeut Jelena Golubovic, har han ledet koret videre.

– Jeg synes det er viktig og vakkert at vi får vise hvordan Demenskoret har det i dag. Prosjektet har skapt ringvirkninger landet over. Jeg tror mange av seerne ønsker å vite hvordan det går med koret vårt, forteller Wigaard, som selv har hatt en far med demens.

– Dette er serien jeg skulle ønske jeg hadde da jeg sto i den vanskeligste perioden som pårørende. Jeg føler at serien har synliggjort en gruppe mennesker som samfunnet hadde glemt.

Nesten en million har sett første episode av «Demenskoret», og over 870.000 har i snitt sett hver episode, ifølge NRK.

Serien har fått en rekke priser, blant annet Demensprisen for Oslo, Gullrutens publikumspris og UiOs menneskerettspris. 

– Demenskoret representerer noe av det viktigste NRK skal gjøre: opplyse, underholde, gjøre publikum litt klokere og treffe folk med det de er opptatt av i deres hverdag, sier NRKs redaktør for programserien, Gitte Calmeyer.

Gjessing Linhave var programleder i forrige sesong, men fortsetter ikke - og NRK skriver at det ikke vil komme noen erstatter for henne.

– Å jobbe med «Demenskoret» er det fineste og viktigste prosjektet jeg har vært med på. Jeg er uendelig stolt av hva vi fikk til. Da vi spilte inn serien fikk faren min demensdiagnosen, men nå har situasjonen jeg står i som pårørende blitt vanskeligere og mye mer omfattende, så jeg blir dessverre ikke med videre inn i en ny sesong, sier Gjessing Linhave.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS