Den store journalistprisen flyttes til Pressefrihetens dag 3. mai og for åpne dører

Løfter prisen fram fra interne arrangement til en åpen dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Styret i Norsk Redaktørforening har vedtatt å flytte utdelingen av Den store journalistprisen til markeringen av Pressefrihetens dag 3. mai.

Det melder NR på Nored.no.

Vedtaket ble gjort på NRs styremøte 9. februar.

Tidligere har prisen blitt delt ut på arrangementer i regi av NR, NJ og MBL - oftest på landsmøter, årskonferanser og lignende.

Fjorårets pris ble utdelt på NJs landsmøte og prisen året før ble delt ut på Medieleder 2014 som MBL arrangerte sammen med NR.

Nå har imidlertid NR-styret sagt ja til at prisen i år deles ut på Pressefrihetens dag. Det vil skje i forbindelse med et arrangement i Oslo denne dagen i regi av medieorganisasjonene og Den norske UNESCO-kommisjonen. 

- Å dele ut Den store journalistprisen på Pressefrihetens dag er en god løsning både for prisen og for dagen. Det er viktig at bransjen stiller opp og markerer pressefrihet tydeligere. Og hva er da bedre enn å dele ut Den store journalistprisen denne dagen – på et arrangement der alle kan delta , sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund.

NP er sekretariat for Den store journalistprisen.

Prisen er på 100 000 kroner, og foruten Norsk Presseforbund står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, NRK, TV 2 og Fagpressen bak prisen.

En jury oppnevnt av Norsk Presseforbunds styre kårer prisvinneren. Juryleder er Harald Stanghelle i Aftenposten, som også er styreleder i NR.

Fristen på å sende inn forslag til årets pris gikk ut 18. januar. Juryen har allerede hatt sine første møter og er godt i gang med arbeidet, meldes det.

Powered by Labrador CMS