Demonstrasjoner utenfor tyrkisk ambassade: Krever at Deniz Yucel og andre journalister blir løslatt

Flere demonstranter samlet seg utenfor den tyrkiske ambassaden i Berlin onsdag med krav om at Deniz Yucel og andre journalister løslates fra tyrkiske fengsler.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Demonstrantene holdt opp fotografier av den fengslede tysk-tyrkiske journalisten Deniz Yucel og en rekke andre tyrkiske journalister som sitter fengslet i Tyrkia.

De holdt også opp og bannere med påskrifter som «fri presse kan aldri tvinges til stillhet» og «frihet for fengslede journalister».

Demonstrasjonene ble organisert av Amnesty International og Reportere Uten Grenser. Amnestys talsmann Markus Beeko sier meldingen de ønsker å gi Tyrkia er at «ingen skal fengsles for å gjøre sitt viktige og legitime arbeid».

Den tyske regjeringen har uttrykt støtte til Yucel og andre journalister som er fengslet av Tyrkiske myndigheter i forbindelse med det mislykkede kuppforsøket i fjor sommer.

Det gjentok Steffan Seibert, talsperson for statsminister Angela Merkel, i en uttalelse i forbindelse med FNs internasjonale dag for pressefrihet den 3. mai.

– Pressefrihet er en hjørnestein ethvert demokrati, sa han.

Powered by Labrador CMS