Journalist Dina Danielsen (30) i NRK Nordland.

Dina (30) flytta ut av Oslo og ble fast ansatt i NRK etter bare fire måneder

Dina Danielsen forlot Aftenposten for et sommervikariat i NRK Nordland. Så ble hun fast ansatt etter kort tid: – Hvis du vil ha fast jobb, så mitt klare råd å flytte ut.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(BODØ): Harstadværingen Dina Danielsen (30) har en bachelor i journalistikk fra OsloMet og holder på med master i medieutvikling på samme universitet.

Etter bacheloren jobbet hun et par år i reklamebransjen og som frilanser - og tok ett år i Aftenposten. Så ville 30-åringen ut i landet for nye muligheter.

1. juni tok hun sjansen på et sommervikariat i NRK Nordland.

– Jeg hadde vært ett år på hjemmekontor i Schibsted og kjente at jeg savnet å være ute og møte folk - og få lov til å lage den journalistikken der du faktisk møter mennesker. Det var et aktivt valg å flytte oppover og gjøre noe nytt, sier hun til Medier24.

Fast ansatt etter fire måneder

Hovedsaklig jobber hun på nett og som produsent på radio, men har også vært direktereporter på Dagsrevyen noen ganger.

– Her får man virkelig prøve seg og det var også grunnen til at jeg ville flytte til Bodø.

– Hvordan var det å være live på Dagsrevyen for første gang?

– Det var veldig nervepirrende, for jeg har aldri jobba med TV før, så det å plutselig bli sendt alene på reportasjetur, det er den type utfordringer du får ved å jobbe i en lokalredaksjon i NRK. Den første gangen måtte jeg rykke ut til en storm i Lofoten og det var helt sjukt, ler hun.

– Så du pakket sakene fra Oslo og dro opp til Nord-Norge. Hvordan var det?

– Ja, jeg var først bare i sommervikariat, men det funka bra for meg og redaksjonen - og jeg fikk forlenga. Så utlyste de ut en fast stilling som jeg søkte på, sier hun og kunne konstatere at hun hadde fått fast jobb etter bare fire måneder som vikar i NRK.

– Det er veldig kult og jeg er stolt og glad.

– Hva er ditt råd til de som kvier seg for å flytte ut?

– Hvis du har lyst på flere utfordringer, så er det å flytte til en mindre redaksjon - for da får du gjøre alt. Jeg har vokst enormt mye på denne tiden og kan bare anbefale det på det sterkeste. Hvis du vil ha fast jobb, så er det et klart råd å flytte ut.

Distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland.

– Søk deg til distriktene

Distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland skryter av Dina Danielsen.

– Dina har en nese for de gode historiene og er veldig flink til å formidle. Hun er frempå og har forståelse for hva som er de gode historiene.

– Mange medier utenfor de store byene sliter med rekruttering. Hva er ditt råd som medieleder?

– Hvis man vil ha en fot innenfor media, så er det lurt å søke seg til distriktene. Her er det masse gode muligheter for å utvikle seg videre.

Powered by Labrador CMS