Discovery og direktør Espen Skoland har bestemt seg for at humorserien «Nissene over skog og hei» får returnere til strømmetjenesten Dplay.
Discovery og direktør Espen Skoland har bestemt seg for at humorserien «Nissene over skog og hei» får returnere til strømmetjenesten Dplay.

Discovery snur - tar «Nissene over skog og hei» tilbake igjen

Serien som ble fjernet fra Discoverys plattformer tidligere i desember blir nå gjort tilgjengelig på mediehusets strømmetjeneste.

Publisert

Discovery tar tilbake Espen Eckbos humorserie «Nissene over skog og hei»  på sin strømmetjeneste Dplay, skriver VG.

Da serien ble fjernet tidligere i desember, skapte den stor debatt om rasisme og ytringsfrihet.  Bakgrunnen var at komiker Eckbo var sminket mørkhudet i fremstillingen sin av en av karakterene i serien.

Dette ble av noen oppfattet som en variant av karikeringen blackface, der mørkhudede mennesker portretteres på en rasistisk og nedlatende måte.

Discovery-direktør Espen Skoland forklarer valget om å ta serien tilbake på Dplay slik, i et debattinnlegg hos VG. 

«Vi har falt ned på den løsningen vi mener best ivaretar begge disse prinsippene. Vi vil merke historisk materiale som kan oppleves klart støtende, med en egen plakat i begynnelsen av hvert program», skriver Skoland.

Videre argumenterer han for at dette vil være i tråd med hvordan andre internasjonale aktører og kringkastere løser tilsvarende utfordringer.

Skoland forteller også  at Discovery har lært mye av debatten som har gått den siste tiden, også om hvordan de  er nødt til å tenke om sitt eget arkiv i fremtiden.

Powered by Labrador CMS