Discovery betaler 2,4 milliarder kroner for å gi «fotball til folket» i seks år

- En milepæl og et historisk vendepunkt i vår sportssatsing, sier Harald Strømme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Discovery betaler 2,4 milliarder kroner for TV-rettighetene for eliteserien og 1. divisjon fotball for perioden 2017-2022. Det er den største rettighetsavtalen i norsk idrettshistorie.

– Det er snakk om indrefileten vår når det gjelder medierettigheter, og jeg mener dette er en god avtale. Discovery satser stort og er en god samarbeidspartner som vi kjenner fra før. Kanalen vil noe med norsk idrett, sa fotballpresident Yngve Hallén på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Han fortalte om en god og ryddig prosess forut for rekordavtalen. Rettighetshaverne må betale 400 millioner kroner i året.

Det er NFF og Norsk Toppfotball som har solgt rettighetene. Discovery eier TV-kanalene TVNorge, Max og Eurosport. Selskapet skal samarbeide med VG, som skal produsere daglige sportsnyheter.

– Dette er en milepæl og et historisk vendepunkt i vår sportssatsing, og vi er stolte av å få vise Tippeligaen og OBOS-ligaen de neste seks årene, sier Harald Strømme i Discovery og TVNorge.

Flere kanaler

Kampene skal sendes på Eurosport Norge og Max samt Eurosports strømmetjeneste.

– Fotball er en lidenskap vel så mye som forretninger og penger, slo Strømme fast.

– Vi scoret på overtid og landet denne avtalen i samarbeid med VG. Det er stort for oss, la han til.

TV 2 har rettighetene ut 2016-sesongen. Kanalen var også med i budkampen denne gangen, men nådde ikke opp.

– Vi er selvfølgelig skuffet over ikke å ha fått rettighetene. Vi strakk oss langt, men var likevel langt unna, uten at jeg vil kommentere noen sum. Dette ville vi ha tapt penger på, sier nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, til NTB.

VG og Discovery skal samarbeide om den redaksjonelle dekningen. VG skal etter planen, blant annet, lage daglige sportssendinger på nett og TV alle ukedager.

– Dette synes vi det er moro å få være en del av. Med VGs digitale kraft og Discoverys TV-kraft er jeg overbevist om at vi skal klare å løfte interessen rundt norsk toppfotball i årene som kommer, sier VG-sjef Torry Pedersen.

NFF-jubel

I Norges Fotballforbund er det jubel for tidenes største avtale.

– Dette er en historisk dag for norsk fotball. Vi har signert den største avtalen i vår historie, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF.

– Overskriften vår i disse forhandlingene har vært «fotball ut til folket», fortalte Strømme etter at avtalen ble kjent. Han slo fast at det er en stor og langsiktig avtale det er snakk om.

– Vårt mål er å gjøre fotballen mer tilgjengelig for alle til en akseptabel pris uten å være gjemt bak betalingsmurer, forklarte Discovery-sjefen. Han sa også at det er lagt til å både bredere og dypere dekning av fotballen sammen med VG, som er ledende på det digitale planet.

Under prosessen rundt salget har seks klubber blitt konsultert.

Seks av åtte kamper i serierunden skal spilles på søndager. Runden starter med en lørdagskamp og avsluttes med én kamp mandag. 

Powered by Labrador CMS