Snart ny kamp om engelsk fotball. «Forhandlingene framstår som å spasere ned en mørk bakgate»

TV 2 og trolig Discovery kvesser klørne for kamp om de engelske fotballrettighetene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Pengesterke Discovery blir garantert å regne med når kampen om rettighetene for Premier League og den norske eliteserien starter i høst. TV 2 gir seg samtidig ikke uten kamp.

Etter 2015/16-sesongen er TV 2s periode med Premier League-rettigheter over. Et halvår senere gjelder det samme for den norske eliteserien, som kanalen fikk etter oppkjøpet av C More Norge. Det betyr at det igjen skal forhandles om store pengesummer og bud fra aktuelle medieaktører.

– Vi går en svært spennende høst i møte. TV 2 er fotballkanalen, og det er en posisjon vi ikke bare ønsker å forsvare, men styrke i framtiden, sier sportssjef i kanalen, Vegard Jansen Hagen, til NTB.

Han mener at fotballrettigheter blir et stadig tøffere marked å orientere seg i.

– Der vi før møtte et fåtall klare utfordrere i åpent lende, framstår rettighetsforhandlingene nå mer som å spasere ned en dunkelt belyst bakgate. Man vet ikke lenger hvor i mørket eller fra hvem angrepet kommer fra, illustrerer Jansen Hagen.

Tause om frister

Jan Erik Aalbu i Discovery er også svært klar over hva som venter i høst. Med en nystartet sportskanal og pengesterke eiere i ryggen vil det ikke komme som en stor overraskelse om det er han som gir TV 2 størst kamp.

– Vi tenker ikke så mye annet enn at vi vet at de rettighetene kommer i spill i løpet av høsten. Det har vært attraktive rettigheter i Norge tidligere, og vil sikkert være det framover også. Men vi går ikke ut og kommenterer rettigheter som er til salgs før vi sitter med dem eller ikke. Om vi er interessert velger jeg å avstå fra å kommentere, sier Aalbu.

Ingen av sportssjefene utelukker samarbeid med andre aktører, men hvilke frister de jobber etter ønsker ingen å kommentere.

– Det er et spørsmål det ville vært uklokt å svare på. Det vi kan si, er at de neste månedene blir et rotterace. TV 2 har eiere og en ledelse som har sendt et utvetydig signal om at de har store ambisjoner innen sport, selv om kampen er beinhard, sier Jansen Hagen.

Milliardbusiness

– Jeg sier bare at vi vet at rettighetene er til salgs og det kommer sikkert til å skje noe utover høsten. Men vi har fått mange gode rettigheter i det siste, så vi får se hva som skjer. Jeg kan ikke stå og si at vi skal gå for dem her og nå, sier Aalbu.

– Burde TV 2 frykte dere?

– Vi har jo tatt over noen rettigheter, men jeg kan ikke fortelle dem hva de skal frykte eller ikke. Men vi tok over landslagsfotball, hockey og senest håndball. Vi er glad for de rettighetene vi har fått, så får de svare på om de frykter oss eller ikke.

– Vi frykter ikke Discovery spesielt, selv om de har flekset muskler i det siste, repliserer Jansen Hagen.

TV 2 kjøpte ifølge Dagens Næringsliv Premier League-rettigheten for 600-700 millioner kroner i 2013, mens retten til å vise eliteserien har blitt solgt for over én milliard kroner de siste gangene den har vært ute for salg.

Med flere aktuelle aktører på markedet er det sannsynlig at summene blir enda høyere i høst.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS