Rosenborgs Fredrik Midtsjø i kamp med Brann Kristoffer Barmen og dommer Svein Oddar Moen (bak) i Mesterfinalen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. (0-2).

169.000 seere fikk med seg mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg onsdag kveld

- Det lover godt for seriestarten, mener sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I går kickstartet Discovery sin fotballsatsing på TV med en såkalt «mestefinale» mellom Brann og Rosenborg. Sistnevnte vant kampen 2-0. Normalt går denne kampen mellom serievinner og cupvinner, men siden Rosenborg vant begge, møtte de serietoer Brann. 

Kampen ble sett av 169.000 seere, noe TV-selskapet er fornøyd med. 

I en pressemelding skriver de at det er det høyeste seertallet de har hatt på et helnorsk klubboppgjør.

– Dette lover godt før seriestarten på lørdag, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu i meldinga.

Discovery sendte en periode for en del år siden Tippeliga-kamper på MAX på fredager.

Seerrekorden fra den gang var på 133.000, da Rosenborg møtte Stabæk i mai 2012. – Vi har flere nye konsepter på gang for å heve interessen for norsk fotball, og UNICEF Mesterfinalen var ett av dem. Vi visste ikke hvordan kampen ville bli mottatt, men at 169 000 benket seg foran skjermen for å se på en kamp som ennå ikke har noen tradisjon i Norge, det er vi strålende fornøyde med.

– Og det er forhåpentligvis en pekepinn på at det nå er mange som gleder seg like mye som oss til helgens seriestart, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks. Til helgen starter Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport.

Første kamp er også premiere på et nytt konsept: Derbylørdag. Hver lørdag på Eurosport Norge vises et prestisjefylt lokaloppgjør.

Først ut er nyopprykkede Kristiansund mot storebror Molde, med avspark klokken 18.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player. 

Powered by Labrador CMS