- Jeg er kjempeglad for at NRK har snudd og at de har sagt at de skal ha tilbake de lange distriktsnyhetene, sier kulturministeren

Trine Skei Grande mener det er viktig med sterke distriktskontor som kan formidle lokale nyheter - og gleder seg over at NRK snur.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag ble det klart at NRK snur etter en massiv seerstorm, etter at de endret og forkortet distriktssendingene sine på TV.

Dette får kulturminister Trine Skei Grande til å reagere:

- Jeg er kjempeglad for at NRK har snudd og at de har sagt at de skal ha tilbake de lange distriktsnyhetene. Jeg håper folk der ute er fornøyde med det - og at man slår ring rundt distriktskontorene sine, som gjør en så viktig jobb av nyhetsformildinga til NRK. Heia allmennkringkasteren vår, sier hun.

Ved nyttår gikk distriktsnyhetene på TV fra å være én sending på 15 minutter og en på 5 - til tre sendinger på 4-5 minutter hver.

Sendinga 18.55 skal nå fra og med mandag 29. januar starte 18.50.

- Jeg vet at det mange setter pris på av alle medier er lokalavisene og lokalnyhetene. Derfor har det vært viktig for oss at vi har et NRK med mange sterke distriktskontor som kan formidle lokale nyheter, fortsetter Grande.

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Powered by Labrador CMS