Marius Lillelien blir ny distriktsdirektør i NRK

Marius Lillelien (53) tar over etter Grethe Gynnild-Johnsen.

Publisert

Som Medier24 erfarte tidligere tirsdag, så ble Marius Lillelien i dag ansatt som ny distriktsdirektør. Det bekrefter også nå NRK selv i en pressemelding tirsdag formiddag. 

Marius Lillelien har hatt en rekke roller i NRK-systemet, og blant annet fungert som mediedirektør og hatt rollen som radiosjef.

– Den første utfordringen er å gå i gang med hvordan vi skal kunne gi det beste radiotilbudet til hele landet. Vi skal gi det beste tilbudet, som gir mening for publikum. Nå skal vi også gå i gang med det samme på TV og mobil, sier han til Medier24. 

Se intervju med Marius Lillelien og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen:

Flere interne kandidater

Han tar over jobben etter Grethe Gynnild-Johnsen, som har hatt den i mange år. Gynnild-Johnsen annonserte sin avgang i september, og siden det har NRK vært på jakt etter hennes etterfølger. 

 Nå er oppgaven jeg fikk for ti år siden fullført fra min side. De straks tusen flinke medarbeiderne i NRKs største divisjon er samlet i ett velfungerende rike. For min del er opp mot 150 reisedøgn i året i ti år nok. Jeg har behov for å prioritere annerledes, forteller distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK, sa hun til Medier24 da. 

Ti personer søkte stillingen da den ble utlyst, inkluderte flere profilerte interne kandidater, som Linn Skarstein, Marius Lillelien og Marius Tetlie.

Én kandidat på listen var unntatt offentlighet.

20 år i NRK

Lillelien kom fra musikkbransjen til NRK og stillingen som musikksjef i NRK P3 for 20 år siden. I 2002 ble Lillelien kanalsjef for NRK P3. De siste årene har han vært radiosjef i NRK og rapportert til mediedirektør, skriver NRK.

Fra september 2017 til oktober 2018 var Lillelien konstituert som mediedirektør og en del av NRKs toppledelse. Nå blir han NRKs neste distriktsdirektør.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen trekker fram Lilleliens brede erfaring i pressemeldingen fra NRK.

– Marius har en bakgrunn og kompetanse som matcher de utfordringene Distriktsdivisjonen står foran. Den viktigste oppgaven blir å løse divisjonens oppdrag om å speile hele landet overfor alle målgrupper gjennom god publisering og bruk av alle plattformer. Vi kjenner Marius som en god og erfaren leder med gjennomføringskraft og gode kommunikasjonsevner. Derfor er jeg sikker på at han er den rette personen til å lede NRKs største divisjon framover, sier Eriksen.

Marius Lillelien gleder seg, ifølge pressemeldingen, til å bygge videre på alt det gode som allerede gjøres i Distriktsdivisjonen.

– NRKs viktigste oppgave er å samle og engasjere alle som bor i Norge. Det er det ikke mulig å få til uten Distriktsdivisjonen. Vi har flinke folk i hele landet som bidrar til å binde Norge sammen. Vi må bygge videre på det gode arbeidet som har vært gjort og vi må i likhet med resten av NRK fortsette med å knekke nye koder. Jeg går inn i denne jobben med enormt stor respekt for den jobben som gjøres av våre folk i hele landet, sier Lillelien ifølge meldingen. 

Tiltredelsesdato er ikke avklart

Distriktsdivisjonen har i overkant av 900 medarbeidere og er organisert i fem regioner og 15 distriktskontor, skriver NRK i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS