NRK varsler flere endringer på TV. Her representert ved distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK.
NRK varsler flere endringer på TV. Her representert ved distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK.

Store endringer på skjermen: NRK gjør distriktsnyhetene kortere, starter «Norge Direkte» og antyder justeringer for Dagsreyven 21

NRK-ledelsen informerte om flere endringer i dag. – Vi må løfte mer innhold fra hele Norge til hele Norge, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Publisert

NRK har i lengre tid jobbet med å modernisere hvordan de jobber med direkte-TV, og samtidig vurdere sendeskjemaet for distriktssendingene.

De regionale TV-nyhetene får, som Medier24 omtalte i vinter, stadig færre seere. 

Mediehuset har gjennom flere omstillinger forsøkt å prioritere mer ressurser over på nyere medier, blant annet gjennom å innføre selvkjør på distriktskontorene, for å frigjøre kapasitet til en mer løpende dekning.

Flere endringer

Mandag ettermiddag informerte NRK-ledelsen om følgende endringer:

  • Øke antall distriktsnyheter på TV fra to sendinger til tre, men gjøre sendingene kortere (5 minutter).
  • Få mer av distiktskontorenes innhold på riks.
  • Nytt sendemønster.
  • Mer fordypningsstoff fra distriktene på hovedsendingene.
  • Lager et splitter nytt aktualitetssending som heter Norge Direkte. Det skal være på lufta fra januar 2018 og skal gå mellom 20:25 og 20:55 på NRK1.

 

Lager Norge Direkte på NRK1

Distriktsdirektør Grethe-Gynnild Johnsen bekrefter endringene til Medier24.

– Vi må løfte mer innhold fra hele Norge til hele Norge. Vi skal prioritere innhold fra hele landet til hele landet på nasjonale plattformer og det skal lages mer viktige nyheter. Det er tanken, sier hun til Medier24 etter allmøtet.

Johnsen forteller at Norge Direkte-sendingen skal gå mandag til torsdag fra ulike steder hver dag. Poenget er at det skal sendes fra ute i Norge og ikke være en studiosending på ett bestemt sted.

– Er det Lofot-fiske, så er det naturlig at vi er der. Hele sendingen vil ha programledelse fra ute i landet og stedet vil variere fra uke til uke - avhengig av hva som faktisk skjer, sier hun.

NRK er helt i startfasen av utviklingsløpet og det gjenstår mye enda før det er klart. Det jobbes også med å gjøre endringer på Dagsrevyen 21-sendingen.

Powered by Labrador CMS