Michael Jackson i aksjon under konserten / sceneshowet på Valle Hovin i 92.NTB arkivfoto Terje Bendiksby / SCANPIX

Advokat advarer NRK om sending av Jackson-dokumentar

Advokat Per Danielsen advarer NRK om å sende Michael Jackson-dokumentaren «Leaving Neverland» og sier det kan ende med søksmål.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I HBO-dokumentaren som skal vises på NRK søndag, anklages Jackson for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle.

Fordi superstjernen er død, mener advokat Danielsen at visningen er ulovlig og mener det kan få store konsekvenser for NRK, skriver Nettavisen.

 

– Rett til beskyttelse

– Avdøde personer har etter norsk lov rett til beskyttelse av sitt minne i inntil 15 år. Fortsatt kan hans familie derfor innlede rettslige skritt mot NRK og både politianmelde og kreve erstatning og oppreisning, sier han til avisa.

Michael Jackson døde av hjertestans i juni 2009.

– «Leaving Neverland» er en dokumentar som allerede har fått massiv oppmerksomhet. Det er en film om en av populærmusikkens største stjerner gjennom tidene, som mange fremdeles har et lidenskapelig forhold til. Når dette uansett har gitt ny oppmerksomhet til anklagene mot Jackson, ønsker vi å gi det norske publikum en mulighet til å gjøre opp sin egen mening, sier innkjøpssjef Fredrik Luhin i NRK.

 

NRK snudde

Statskanalen vil også legge på egne tekstplakater i filmen hvor de refererer til Jackson-familiens kommentarer, samt kritikk mot filmen.

Mandag besluttet NRK å fjerne Michael Jacksons musikk fra spillelistene på sine radiokanaler, men snudde tirsdag. De begrunnet det med at beslutningen kunne skape et inntrykk av at kanalen tar stilling til skyld, noe de ikke ønsker å gjøre.

Powered by Labrador CMS